Viini-gourmet matka Mallorcalle ja Menorcalle
Tervetuloa unohtumattomalle espanjalaisen ruoan ja laadukkaiden viinien matkalle Mallorcan ja Menorcan häkellyttävän kauniisiin maisemiin! Tutustu perinteen ja nykyaikaisen viininviljelyn yhdistelmään.
Mallorcan viinit ovat elpyneet historiansa varjoista ja tarjoavat laadukkaita puna- ja valkoviinejä. Menorcan viinialue on vaatimaton, mutta sen laadukkaat Merlot-viinit ovat ehdoton kokeilemisen arvoisia.
Tramuntanan upea vuoristo, Palman viehättävä ja eläväinen kaupunki ja Menorcan kuvankaunis saari täydentävät matkan. Tule nauttimaan viineistä, erinomaisesta ruoasta ja upeista maisemista niin turkoosin meren äärellä kuin vuoristossa! Matkalla majoitutaan Palman kaupungin keskustaan ja Antti Uusitalo toimii matkanjohtajana.
Viininviljely elää Mallorcalla uutta tulemista. Sen tuotanto kukoisti saarella vuosisatojen ajan, kunnes viinikirva tuhosi köynnökset 1800-luvun lopulla. 1990-luvulta lähtien uusi sukupolvi on luotsannut elinkeinoa uuteen nousuun.
Viiniä viljellään lähinnä saaren keski- ja itäosien tasangoilla – Binissalemin kylän ympäristössä ja Pla i Llevantin alueella. Tiloja on useita kymmeniä, mutta valtaosa on pieniä, ja suurin osa juomasta kulutetaankin saaren ravintoloissa ja hotelleissa tai myydään matkailijoille.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Torstai
Norwegianin suora menolento Helsinki-Palma. (16:10-19:10)
Tilauskuljetus Palman kaupunkiin.
Majoitus vanhaan kaupunkiin, tyylikkääseen ja legendaariseen hotelli Saratogaan. Hotelli oli Palman ensimmäinen urbaani hotelli avattu 1962 jota on restauroitu vuosien varrella useampaan kertaan.
Tervetulo illallinen kaupungilla Aromata ravintolassa, joka on saanut Michelin maininnan. Viinitasting menu.
Päivä 2. Perjantai
Aamiainen hotellilla.
Viinitilavierailu perheomisteisella viinitilalla
Toinen viinitilavierailu José L. Ferrer ja maistelu lounas
Bodegas José L. Ferrer on perheomisteinen viinitila Mallorcalla, Espanjassa. Se sijaitsee Binissalem-Mallorca-alueella, joka on yksi saaren tärkeimmistä viinintuotantoalueista. Tila on tunnettu laadukkaista viineistään, erityisesti punaviineistä. Perhe on omistautunut perinteen ja modernin viinintuotannon yhdistämiseen, mikä tekee heidän viineistään suosittuja sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Bodegas José L. Ferrer on yksi Mallorcan tunnetuimmista viinitiloista.
Paluu hotellille.
Vapaata aikaa loppupäivä ja ilta.
Päivä 3. Lauantai
Aamiainen hotellilla.
Viinitilavierailu Oliver Moraguesin viinitilalla, jossa tastingin yhteydessä kevyt lounas.
Oliver Moragues on yksi Mallorcan vanhimpia viinitiloja ja sen historia vie aina 1500-luvulle saakka. Ainutlaatuinen tila ja sen luomuviljellyt tarhat sijaitsevat saaren keskiosassa, noin 270 metrin korkeudessa, upean puuston, luonnonyrttien ja eläimistön ympäröimänä. Tila viljelee niin paikallisia kuin kansainvälisiä rypälelajikkeita.
Toinen viinitilavierailu on Bodegas VI Rey tilalla.
Vuonna 2014 kuuluisa arkkitehti Rafael Munar suunnittelu Mallorcan saarelle Bodegas Vi Reyn. Viinitila on keskittynyt laadukkaiden viinien tuottamiseen hyödyntäen uutta teknologiaa.
Vierailun jälkeen paluukuljetus hotellille.
Vapaa ilta.
Päivä 4. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla.
Päiväretki Tramuntanan vuorille, jossa viinitilavierailu Son Vich de Supernan tilalla
Son Vich de Superna on perheomisteinen viinitila Mallorcalla, Serra Tramuntanan sydämessä, joka kuuluu UNESCO:n maailmanperintökohteisiin. Se on perustettu vuonna 2006, viinitila keskittyy intohimoisesti korkealaatuisten ja ainutlaatuisten viinien valmistukseen.
Lounas Valldemossan kauniissa vuoristokylässä, jossa nautitaan paikallisia herkkuruokia.
Iltapäivällä vierailu Sollerin ihastuttavassa kaupungissa, jossa vapaata aikaa. Paluukuljetus hotellille.
Vapaa ilta Palmassa.
Mallorcan kauneinta ja idyllisintä seutua on saaren länsiosaa hallitseva Tramuntana-vuoristo. Pengerretyillä rinteillä kasvavat kyhmyräiset oliivipuut, männyt ja sypressit. Vuorten notkoissa on perinteisen arkkitehtuurin säilyttäneitä hyvinvoivia kyliä, huikeita näköalapaikkoja Välimerelle ja kiemuraisia teitä, joista osa johtaa pieniin merenpoukamiin. Seudulla on paljon hyviä ravintoloita ja viehättäviä pienhotelleja. Vuoristoseudulta löytyy myös saaren kaunein rantakylä, Port de Sóller. Port de Sóllerissa voit nauttia upeista rannoista, mukavista kahviloista ja ravintoloista sekä ulkoilmasta aktiviteeteista.
Päivä 5. Maanantai
Aamiainen hotellilla.
Kokopäiväretki Menorcalle. Lähtö varhain aamulla tilauskuljetuksella Alcudian satamaan saaren pohjoispuolelle, josta lauttamatka Menorcan saarelle Ciutadellan kaupunkiin.
Viinitilavierailu perheomisteisella viinitilalla
Päivän toinen viinitilavierailu ja lounas Binifadet viinitilalla
Vuonna 1979 Anglésin perhe aloitti viininviljelyn Menorcan saarella, istuttaen laajan valikoiman viiniköynnöslajikkeita testatakseen niiden soveltuvuutta saaren ilmastoon. He aloittivat viinintuotannon vuonna 2004 ja avasivat viinitilan yleisölle tarjoten opastettuja kierroksia ja viininmaistajaisia.
Menorcan viinialue on pieni ja vaatimaton, mutta siellä tuotetaan laadukkaita viinejä. Tärkein rypälelajike, jota viljellään Menorcan viinitiloilla, on Merlot, vaikka myös muita lajikkeita, kuten Syrah ja Cabernet Sauvignon, viljellään. Menorcan ilmasto on suotuisa viininviljelylle, ja saarella on monia aurinkoisia päiviä ja sopivasti sadetta, mikä luo hyvät olosuhteet viiniköynnöksille. Viiniä alettiin tuottaa saarella jo 1200-luvulla. 18. vuosisadalta alkaen (ensimmäisen brittien miehityksen aikana) viinintuotanto koki suurta kasvua, mutta 1800-luvulla se melkein tuhoutui philoxeran johdosta. Viimeisten vuosikymmenten aikana Menorca on vähitellen palauttanut viinitarhansa, ja vuonna 2002 paikallinen viini sai ”Vi de la Terra Illa de Menorca” -laadunmerkin. Suurin osa täällä pullotetuista punaviineistä on valmistettu Cabernet Sauvignonista, Merlotista, Monastrellista, Syrahista ja Tempranillosta. Yleisimmin käytetyt valkoiset lajikkeet ovat Chardonnay, Malvasía Macabeo, Moscatel, Parellada ja Moll.
Paluu Mallorcalle illalla.
Vapaa ilta Palmassa.
Päivä 6. Tiistai
Aamiainen hotellilla.
Tilauskuljetus kentälle ja paluulento Suomeen. (11:45-16:45)
Matka sisältää:
- Lennot Helsinki-Palma-Helsinki
- 5 yön majoitus Hotel Saratogassa
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitaistingit
- Matkaohjelmassa mainitut ruokailut
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Lauttamatka Mallorca-Menorca-Mallorca
- Michelin maininnan illallisravintola menu viineineen
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Antti Uusitalo
Lennot: Norwegian
Meno: 6.6. 16:10-19:10 Helsinki-Palma
Paluu: 11.6. 11:45-16:45 Palma-Helsinki
Hinta: 2190€/hlö/2hh tai 2750€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi