Lähde ainutlaatuiselle matkalle kokemaan Argentiinan ja Chilen upeimmat viinialueet! Andien molemmin puolin sijaitsevien maiden henkeäsalpaavat maisemat lumihuippuisine vuorineen, vehreine laaksoineen ja vuolaine virtoineen on elämys. Matkalla tutustutaan myös eläväiseen ja värikkääseen tangokaupunkiin Buenos Airesiin ja Chilessä Santiago de Chileen sekä Santa Cruziin.
Matkalla keskitytään etenkin Mendozan , Colchaguan laakson ja Santa Cruzin alueen viineihin ja ne yhdessä herkullisten ruokailuhetkien kanssa luovat matkasta ikimuistoisen. Andien ylitys Mendozasta Santiago de Chileen on unohtumaton spektaakkeli, jonka varmasti muistaa jokainen loppuelämänsä.
Matkaohjelma
Päivä 1. Perjantai 17.11.
Lento Helsingistä Buenos Airesiin.
Päivä 2. Lauantai 18.11.
Saapuminen seuraavana aamuna Buenos Airesiin. Kuljetus lentokentältä aamiaiselle tunnelmalliseen Ninina aamiaisravintolaan, jonka jälkeen on kaupunkikierros. Tervetulolounas paikallis ravintola Lo de Jesús ravintolassa maistellen Argentiinan erikoisuuksia hyvien viinien siivittäminä. Lounaan jälkeen siirtyminen Hotel Casa Sur- hotelliin, jossa vapaata aikaa iltapäivällä levätä tai lähteä katsomaan Buenos Airesin nähtävyyksiä. Vapaa ilta.
Päivä 3. Sunnuntai 19.11.
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme San Telmon tango kaupunginosaan. Kaupunkikierros San Telmossa ja lounas baskiravintola Sagardissa paikallisten viinien kera. Lounaan jälkeen aikaa tehdä vapaata aikaa San Telmossa ja paluu hotellille.
Illalla viinitasting ja illallinen sekä tango show arvostetussa tangoravintolassa.
Päivä 4. Maanantai 20.11.
Aamiainen hotellilla. Huoneiden luovutus.
Kuljetus lentoasemalle ja aamulento Buenos Airesista Mendozaan. Mendoza on eläväinen kaupunki Länsi-Argentiinassa, kaupungissa on värikkäitä markkinoita, kuhisevia kahviloita ja loistava yöelämä. Kaupunki on tunnettu viini- ja öljytuotannostaan.
Argentiina on erityisesti punaviinimaa, joka tunnetaan hyvin Malpec-rypälelajikkeestaan. 2/3 maan kaikista viiniviljelyksistä sijaitsee Mendozan maakunnassa, Andien vuoristo taustanaan. Toisella puolella Andeja sijaitsee Chile, jonka olosuhteet viininviljelylle poikkeavat kuitenkin täysin. Tyyneltä valtamereltä puhaltavat tuulet vaikuttavat siihen, että Chilen puolella kasvatetaan valtaosin eri lajikkeita ja tuotetaan erilaisia viinejä kuin Mendozassa Andien itäpuolella.
Aamupäivällä saapuminen Medozaan, josta siirrymme suoraan aamukahville paikalliskahvilaan.
Kuljetus Mendozaan, jossa majoitutaan kaupungin keskustaan tyylikkääseen hotelliin. Matkalaukkujen tiputus hotellille ja lähtö lounaalle tastingille Norton viinitilalle.
Vierailun jälkeen siirrymme päivän toiseen tastingiin, joka on kuohuviini tastingin Cruzatin viinitilalla.
Lounaan jälkeen kaupunkikierros Mendozassa, josta suoraan hotellille.
Vapaa ilta.
Päivä 6. Tiistai 21.11.
Aamiainen hotellilla. Lähtö päivän ensimmäiselle tilavierailulle El Enemigo tilalle, jossa nautitaan viinitasting.
Viiniparitettu lounas Bodega Andeluna tilalla. Lounaan jälkeen vapaata aikaa viinitilalla.
Vierailun jälkeen matkaamme takaisin hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää ja valmistautua illalliseen.
Illallinen hurmaavassa Anna Bistró ravintolassa
Päivä 7. Keskiviikko 22.11.
Aamiainen hotellilla. Lähtö Maipun viinialueelle, joka on Argentiinan suurimman viininviljelyalueen Mendozan viininviljelyalue. Historiallinen viinialue Maipu on Mendozan huippulaatuisten, huippuluokaisten, kirkkaiden ja intensiivisten Malbecien, Cabernet Sauvignonien ja Pinot Noirien punaviinien tuottajien koti.
Vierailu ja tasting Achaval Ferrer tilalla.
Päivän toinen vierailu boutique viinitila Duriguttin tilalla, jossa nautitaan tasting ja lounasta.
Iltapäivällä paluu hotellille Mendozaan jossa vapaa iltapäivä.
Argentiina osuuden viimeinen illallinen Trapiche ravintolassa viineineen.
Päivä 8. Torstai 23.11.
Aamiainen hotellilla.
Aikainen lähtö bussimatkalle Andien yli Santiago de Chileen. Kauniit maisemat tekevät matkasta unohtumattoman. Bussimatka kestää n. 8h riippuen rajan tullimuodollisuuksiin kuluvasta ajasta. Kevyt lounas matkalla.
Majoitus tasokkaaseen keskustahotellissa Pullman Santiago El Bosquessa.
Illallinen hotellin lähettyvillä upeassa Don Carlos ravintolassa viineineen.
Päivä 9. Perjantai 24.11.
Aamiainen hotellilla.
Kaupunkikiertoajelulla näemme keskustan tärkeimmät nähtävyydet ja käymme San Cristobal -kukkulalla katsomassa kaupungin silhuettia. Käymme myös vanhassa kaupungissa Plaza de Armas –aukiolla ja värikkäässä kauppahallissa. Moderniin Santiagoon tutustumme Providencian kaupunginosassa.
Kierroksen päätteeksi vierailemme Santa Ritan viinitilalla, jonka laadukkaat viinit tunnetaan Suomessakin. Nautimme tilalla myös lounasta. Lounaan jälkeen lähtö hotellillemme Santiagoon.
Vapaa ilta.
Päivä 10. Lauantai 25.11.
Aamiainen hotellilla. Check out hotellista ja lähtö etelään, Colchaguan viinilaaksoon, jonne on matkaa pääkaupungista n. 180 km.
Matkan varrella vierailemme Casa Silva- viinitilalla, jossa on koko laakson vanhin viinikellari. Casa Silva –perhetila sijaitsee Colchguan laaksossa, lähellä San Fernandon kaupunkia. Tämä taianomainen paikka Andien jalalla tarjoaa Perun historiaa ja chileläisiä traditioita. Nautimme myös lounaan tilalla.
Matka jatkuu Santa Cruzin kaupunkiin ja sisäänkirjautuminen hotelli Santa Cruz Plazaan. Illallinen Italialaisessa ravintola Vino Bellossa.
Päivä 11. Sunnuntai 26.11.
Aamiainen hotellilla. Kokonaan viinille omistettu päivä. Tutustumme kahteen tärkeään viinitilaan tällä alueella, joissa molemmissa tilakierros ja tasting.
Santa Cruzin viinitila, jossa köysiratamatka viinilehtojen yli kukkulan laelle ihailemaan panoraamamaisemia viiniviljelyksille ja Lololin laaksoon. Santa Cruzin viinintuotantoa inspiroi Aymara-, Mapuche- ja Rapa Nui-alkuperäiskansojen kulttuurit. https://vinasantacruz.cl/
Matkaamme Viu Manentin viinitilalle, jossa kierroksella käymme Malbec-huoneessa ja opimme tilan historiasta. Tutustumme myös Colchaguan tärkeimpiin rypälelajikkeisiin, kierros päättyy viinitastingiin. Kierroksen jälkeen lounas tilan ulkoilmaravintolassa jossa saamme ihailla upeita viinilehtoja.
Paluu hotellille Santa Cruziin ja vapaa ilta.
Päivä 12. Maanantai 27.11.
Aamiainen hotellissa ja huoneiden luovutus. Lähtö takaisin Santiagoon, jossa vapaata aikaa tehdä ostoksia. Majoitus ennestään tuttuun Pullman Santiago El Bosque- hotelliin.
Merellinen matkan päätösillallinen ja viinien maistelua La Mar Cebicheria– ravintolassa
Päivä 13. Tiistai 28.11.
Aamiainen hotellilla ja tilauskuljetus Santiago de Chilen lentokentälle ja matka kohti Helsinkiä alkaa.
Päivä 14. Keskiviikko 29.11.
Saapuminen Helsinkiin.
Matka sisältää:
- Reittilennot Helsinki-Buenos Aires-Mendoza-Santiago de Chile-Helsinki
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- 2 yön majoitus Buenos Airesissa Hotel Casa Sur- hotellissa sis. aamupalan
- 3 yön majoitus Mendozassa Diplomatic Hotellissa sis. aamupalan
- 3 yön majoitus Santiago de Chilessä Pullman Santiago El Bosque hotellissa sis. aamupalan
- 2 yön majoitus Santa Cruzissa Hotel Santa Cruz Plaza hotelliin sis. aamupalan
- Matkaohjelman mukaiset tasokkaat viinitilavierailut ja tastingit
- Ohjelman mukaiset herkulliset ruokailut sis. veden, viinin ja kahvin
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Johanna Dalez
Hinta: 5490€/2hh/hlö tai 5990€/1hh/hlö
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi