Viinimatka Ranska: Provence on yksi Ranskan vanhimmista ja suurimmista viinialueista. Se sijaitsee Etelä-Ranskassa, Välimeren rannikolla ja rajautuu Italian Alpeille idässä. Provencen viinialue tunnetaan erityisesti roseeviineistään, mutta siellä tuotetaan myös puna- ja valkoviinejä.
Provencen viinialueen viinintuotanto on keskittynyt pääasiassa paikallisiin rypälelajikkeisiin, kuten Mourvèdre, Grenache, Cinsault ja Syrah roseeviinejä varten, ja Syrah, Grenache, Cabernet Sauvignon ja Carignan punaviinejä varten. Valkoviinejä varten käytetään yleensä Rolle– ja Ugni Blanc -rypäleitä. Provencen viinien laatu on erittäin korkea, ja niitä arvostetaan ympäri maailmaa niiden ainutlaatuisen maun ja luonteen takia.
Foinikialaiset toivat viinin mukanaan alueelle noin 2600 vuotta sitten. Yrttejä, laventelia, oliiviöljyjä, tryffeleitä; Provence on täynnä tuoksuja, makuja ja värejä. Ei ihme, että niin monet taiteilijat viettivät siellä aikaansa ikuistaen maisemia. Yksi maailman tunnetuimmista taidemaalareista, Paul Cézanne, oli kotoisin Aix-en-Provencesta.
Viiniasiantuntijana matkalla mukana Virpi Sorvisto.
Huom! Matkalle 5 paikkaa jäljellä!
Päivä 1. torstai
Finnairin suora aamulento Nizzaan.
Tilauskuljetus Nizzasta kohti Aix en Provencea. Tilavierailu & lounas matkan varrella.
Vapaata aikaa kierrellä Les Arcs upeassa kylässä.
Kiertelyn jälkeen kuljetus Aix-en-Provenceen, jossa majoittaudutaan kauniiseen keskustahotelliin Boutique Hotel Cezanneen,
Vapaa ilta.
Aix-en-Provencen kaupunki on tunnettu kauniista arkkitehtuuristaan, taidegallerioistaan ja vilkkaasta kulttuuristaan. Vapaa iltaa voi nauttia kävellen kaupungin historiallisessa keskustassal ja ihastella sen kauniita rakennuksia, kuten Cours Mirabeau -bulevardia, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä maamerkeistä.
Päivä 2. perjantai
Aamiaisen jälkeen matkaamme kohti Avignonin kaupunkia, joka on monien mielestä sitä aidointa Provencea. Maisemaa hallitsee Alpillesin kalkkikivivuoristo, ja alueen ilmasto ja maaperä sopivat erittäin hyvin herkullisten punaviinien tuottamiseen. Vaikka alueen viinit luokitellaan kuuluvaksi Rhônen viinialueeseen, olemme silti Provencessa. Täältä tulevat myös tunnetut Châteuneuf-du-Pape viinit joista saamme kiittää paaveja, jotka viettivät kuumia kesiä kylässä 1300- luvulla.
Vierailemme Chateau Montfauconin tilalla viinimaistelun merkeissä.
Château de Montfauconin tuhat vuotta vanha linna sijaitsee Montfauconin kylässä Rhône-joen oikealla rannalla. Château de Montfauconilla on noin 60 hehtaaria viinitarhoja, joissa viljellään perinteisiä Etelä-Rhônen lajikkeita, kuten Grenache, Carignan, Cinsault, Syrah, Counoise ja Mourvedre; valkoisista Viognier, Marsanne ja Clairette. Tarhoja viljellään luomumenetelmin. Viineissä pyritään juotavuuteen ja eleganssiin. Linna on ollut historiansa aikana eri omistajilla, mutta viinitilan nykyisen vetäjän, Rodolphe de Pins’in esivanhempien omistukseen se tuli vuonna 1766. Viinitilan hoidossa Rodolphella on apuna mm. hänen suomalainen puolisonsa Mari de Pins.
Nautimme lounaan Châteauneuf- du-Papen kylässä Michelin maininnan saaneena Verger des Papes ravintolassa jonka alta löytyvät hulppeat kalkkikiviset viinikellarit. Iltapäivällä tutustumme paremmin tähän paavien tunnetuksi tekemään viiniin vierailemalla viinitilalla.
Kuljetus Avignionin kaupunkiin jossa vapaata aikaa. Avignon on kaunis kaupunki Provencessa, joka on tunnettu historiallisesta arkkitehtuuristaan, kulttuuristaan ja kauniista ympäristöstään. Vapaa-aikana voit nauttia kahviloista, ravintoloista ja kaupoista kaupungin keskusaukio Place de l’Horloge:ssa.
Kuljetus takaisin hotellille ja vapaa ilta.
Vapaa ilta Aix-en-Provencessa.
Päivä 3. lauantai
Aamiaisen jälkeen vierailemme oliiviöljytuottajalla, tunnetussa Château Virantissa jossa maistellaan alueelle tyypillisiä öljyjä, tutustumme eri oliivilajikkeisiin ja öljyn maistamisen saloihin tilalla myös viinin maistelu sekä lounas.
Kuljetus takaisin Aix-en-Provenceen, jossa vapaa iltapäivä.
Päätösillallinen paikallisessa ravintolassa.
Päivä 4. sunnuntai
Uloskirjautuminen hotellilta. Ajamme kohti rannikkoa ja vietämme päivän Bandolin upeissa rantamaisemissa, vierailemme pienillä sunnuntaimarkkinoilla. Tämä on mausteisen ja voimakkaan Mourvèdre -rypäleen valtakuntaa, upeita punaviinejä ja tietysti kuuluisaa roséeta. Täällä markkinat kuuluvat jokapäiväiseen elämänmenoon. Markkinoilla on tarjolla Provencen herkkuja, tuoksuja ja makuja.
Matkamme jatkuu viimeiselle viinitilavierailulle. Vierailu ja tasting tilalla.
Kuljetus Sanary-sur-Merin kaupunkiin, jossa nautimme lounasta ja sen jälkeen vapaata aikaa. Sanary-sur-Merin kaupunki on kaunis rannikkokaupunki, jossa on runsaasti kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Voitte käydä katsomassa kaupungin kaunista satamaa ja kävellä pitkin sen kauniita katuja ennen siirtymistä lentokentälle.
Kuljetus Nizzan lentoasemalle ja iltalento Helsinkiin Finnairin suoralla lennolla.
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot meno: Helsinki – Nizza 8.05 – 10.25 paluu Nizza – Helsinki 20.30-00.45
- 3 yön majoituksen Aix-en-Provencen kaupungin keskustassa Boutique Hotel Cezannessa sis. aamiaiset
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitastingit
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Ohjelman mukaiset tasokkaat 3 ruokalajin ruokailut viineineen
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Virpi Sorvisto
Hinta: 1.675 eur/hlö 2hh tai 1.950 eur/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi