Superautomatka Italian Maranelloon 23.-25.4.2026
Italian urheiluautot, viinit ja herkut
Tällä kolmen päivän matkalla pääset kokemaan Italian moottorilaakson sykkeen ja Emilia-Romagnan gastronomiset aarteet. Modenan ja Maranellon ympäristö on legendaarinen niin superautojen kuin keittiönkin ansiosta – täällä syntyvät Ferrari ja Lamborghini, mutta myös maailman arvostetuimmat juustot, balsamico ja viinit.
Ohjelmassa yhdistyvät ainutlaatuiset ja unohtumattomat hetket: Ferrari-testiajo Maranellon vehreissä maisemissa, vierailut Enzo Ferrarin ja Lamborghinin museoissa sekä Parmigiano Reggianon ja perinteisen balsamicon saloihin tutustuminen. Matkan kruunaavat nautinnolliset lounaat ja illalliset alueen parhaissa ravintoloissa sekä maisemalliset viinitilat, joissa maistuvat Lambrusco ja Pignoletto.
Tämä on täydellinen yhdistelmä vauhtia, historiaa ja makuja – vain Emilia-Romagna voi tarjota näin kokonaisvaltaisen elämyksen.
Matkalla mukana Helen Karim. Helen on tunnettu autonainen ja tv-juontaja Mtv3:n ohjelmasta Kolmosvaihde. Helen on reissannut ympäri Eurooppaa yhdessä eri autobrändien kanssa ja testannut lukuisia markkinoille tulleita uusia automalleja. Hänen sydämensä sykkii erityisesti superautoille ja niistä on myös monta tarinaa matkan aikana kerrottavana.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Torstai 23.4. – Saapuminen ja Ferrari-henkeä ja italialaista herkuttelua
Matka alkaa Finnairin suoralla lennolla Helsingistä Bolognaan (06:55–08:55).
Saapumisen jälkeen tutustumme Museo Enzo Ferrariin, joka on tunnettu legendaarisen Ferrarin perustajan Enzo Ferrarin synnyinkodista ja futuristisesta paviljongista Modenassa. Museossa pääsee näkemään klassisia malleja, erikoisnäyttelyitä ja kuulemaan tarinan maailman kuuluisimmasta urheiluautosta. Nähtävillä myös maailman arvokkain Ferrari-malli 250 GTO.
Lounas nautitaan Ristorante Montanassa, Maranellon kuuluisimmassa kulinaristisessa pysähdyspaikassa, jota myös Ferrarin kuljettajat suosivat. Tarjolla on Emilia-Romagnan parhaita herkkuja: tuorepastaa, tagliatelle al ragù ja gnocco frittoa, seinät täynnä F1-legendojen muistoja.
Lounaan jälkeen siirrymme Modenan keskustan tuntumassa sijaitsevaan RMH Modena Des Arts -hotelliin. Vapaata aikaa Modenassa tai hotellilla rentoutumiseen.
Illalla nautimme illallisen Cavallino-ravintolassa, joka on Ferrarin ikoninen kohtaamispaikka uudistettuna Massimo Botturan (Osteria Francescana) käsissä. Tasting-menu viiniparituksineen tarjoaa modernin näkökulman Emilia-Romagnan keittiöön autourheilun historian ympäröimänä. Illallisen jälkeen kuljetus takaisin hotellille.
Päivä 2. Perjantai 24.4.– Ferraria, viiniä ja Balsamico di Modenaa
Aamiainen hotellissa.
Tilauskuljetus Ferrari-vuokraamoon.
Ferrari Driving Experience, Maranello. Jokainen ryhmän jäsen pääsee kokemaan vauhdin hurmaa Ferrari-ratin takana Maranellon ympäristössä n. 30 min ajomatka.
Emilia Experience: viini & balsamico
Emilia-Romagna tunnetaan moottorien lisäksi myös makujen kodista. Tutustumme alueen balsamico-traditioon ja viinintuotantoon lyhyellä kierroksella.
Seuraavaksi sukellamme alueen makumaailmaan: Emilia Experience. Emilia-Romagna tunnetaan moottoreiden lisäksi myös viineistään ja balsamicostaan. Kierroksen aikana tutustumme balsamicon valmistusperinteeseen ja paikalliseen viinintuotantoon ja tietysti pääsemme myös maistamaan tuotoksia.
Matka jatkuu Opera 02 -viinitilalle Castelvetroon, jossa moderni arkkitehtuuri kohtaa viinitarhojen idyllin. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan tilan ravintolassa, jossa tarjolla on biodynaamisen tilan omia tuotteita ja alueen makuja.
Iltapäivällä palaamme hotellille, ja ilta on vapaa omille illallissuunnitelmille Modenassa tai Maranellossa.
Päivä 3. 25.4. Lauantai – Parmesaania, superautot ja italialainen maatila herkkuineen
Aamiainen hotellissa.
Uloskirjautuminen hotellista. Matkatavarat ovat tilausbussissa koko päivän ajan.
Ensimmäinen pysähdyksemme on Caseificio 4 Madonne -juustolassa, jossa pääsemme tutustumaan Parmigiano Reggiano -juuston valmistukseen. Kierroksella näemme, kuinka maito muuntuu juustoksi, ihmettelemme valtavia kypsytyskellareita ja saamme maistaa aitoa parmesaania.
Tilauskuljetus Lamborghinin tehtaalle ja museoon
Lamborghini Museo & Factory Tour, Sant’Agata Bolognese
Legendaarisen Ferrarin kilpakumppanin kotipesä. Museo esittelee klassikot Miurasta Aventadoriin, ja tehdaskierroksella pääsee näkemään käsityönä syntyvät superautot.
Päivän päätteeksi suuntaamme San Paolon perhemaatilalle, jossa tutustumme tilan viinintuotantoon ja perinteisiin Emilia-Romagnan herkkuihin. Kevyen tastingin jälkeen nautimme maalaislounaasta tilan omien tuotteiden, tuorepastan ja viinin kera.
Tilauskuljetus Bolognan lentokentälle, josta Finnairin iltalento kohti Helsinkiä. (20:05-00:05 + 1)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Bologna-Helsinki, 23kg matkatavara ruumaan
- 2 yön majoituksen RMH Modena Des Arts-hotellissa Modenassa
- Hotelli aamiaiset
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitaistingit
- Matkaohjelmassa mainitut ruokailut sis. viini, vesi (ja kahvi lounaalla)
- Vierailu juustolassa ja parmesani maistelu
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Museo liput
- Ferrari Driving Experience
- Matkanjohtajana ja autoexperttinä Helen Karim
Hinta: 2450€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Voit varata matkan myös kahden hengen huoneeseen. Kysy hinta.
Voit varata matkan myös ilman lentoja. Hinta ilman lentoja -390€/hlö.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi