Kysymyksiä ja vastauksia

Tältä sivulta löydätte yleisimpiä kysymyksiä ja ajatuksia liittyen häiden järjestämiseen ulkomailla sekä häämatkaan. Mikäli et löydä etsimääsi kysymystä sivulta niin laitathan sähköpostilla kysymyksesi niin vastailemme sitä kautta: info@uniquetravel.fi

 

Miksi mennä naimisiin ulkomailla?

Elämys. Ulkomailla voidaan järjestää erityiset häät jotka jäävät hääparin ja vieraiden mieleen.

Helppous. Häiden järjestäminen ulkomailla on hääparille erittäin vaivatonta sillä kaikki tarvittavat palvelut suunnittelusta toteutukseen kuuluvat hintaan. Hääpaikalla on hääkoordinaattori huolehtimassa järjestelyistä. Hääparin tarvitsee vain lähettää kutsut ja saapua paikalle.

Kohde. Kohteeksi valitaan usein hääparille tärkeä kaupunki tai maa. Usein häävieraat asuvat eri puolilla Suomea tai ulkomailla ja häävieraat joka tapauksessa matkustavat hääpaikkaan ja majoittuvat yöksi hotelliin. Kohde voidaan valita myös sen perusteella minne kaikilla on helppo tulla. Kohde valikoituu häiden vieraiden määrän ja toiveiden mukaan. Autamme kohteen valinnassa.

Yhdessä olo. Kun häät järjestetään ulkomailla, vieraat ovat tiiviimmin yhdessä ja monet tapaavat toisiaan pitkästä aikaa. Häitä ennen voidaan järjestää yhteistä ohjelmaa kuten retkiä läheisiin kohteisiin ja edellisenä iltanan yhteinen illallinen. Häiden jälkeen voidaan järjestää brunssi ennen kotiin lähtöä.

Sää. Usein toivotaan että häät voitaisiin järjestää ulkona, lämpimässä kesäillassa. Suomessa hyvä sää on kuitenkin varsin epävarma ja häät järjestetään pääsääntöisesti sisätiloissa. Ulkomailla voi valita kohteen jossa häät voidaan järjestää ulkona.

Kustannukset. Ulkomailla samalla rahalla saa enemmän. Usein kohteen hintataso poikkeaa suomen hinnoista edukseen ja voidaan järjestää sellaisia palveluita mikä Suomessa tulisi kalliiksi, kuten riittävä määrä henkilökuntaa ja open bar.

Paikallinen kulttuuri. Häiden järjestämiseen ulkomailla kuuluu paikallinen kulttuuri. Paikallinen ruoka ja juoma sekä valittu häätila ja sen koristelu tekevät häistä ikimuistoiset. Usein halutaan mukaan myös muusikko soittamaan paikallista musiikkia ja toivottuja kansainvälisiä hittejä. Voidaan myös tuoda hääparin oma toivemusiikki mukana tallenteena.

Kuinka kauan aikaisemmin häät pitää varata?

Kahden hengen häät voidaan varata viimeistään 3 kk ennen. Suuremmalle ryhmälle suosittelemme 6-12kk aikaisemmin. Mitä aikaisemmin varaus tehdään, sitä enemmän vaihtoehtoja on sekä päivämäärille että kohteille.

Mitä jos kaikki ei pääse matkalle mukaan?

Aina kaikki eivät syystä tai toisesta pääse mukaan. Usein hääpari järjestää heille Suomessa toisen pienemmän tilaisuuden häiden jälkeen.

Kustannukset, kuka maksaa ja mitä?

Kustannukset vieraiden matkakuluista voi olla joko hääparin vastuulla, mutta yleisimmin hääpari tarjoaa hääjuhlan ja vieraat kustantavat omat matkat ja hotellin.

Kaikki häät ovat kuitenkin erilaisia, joten budjetit vaihtelevat välillä suurestikin.

Ulkomailla samalla budjetilla voi saada enemmän palveluita sekä monipuolisemmat tarjoilut kuin Suomessa. Esimerkiksi Etelä- Euroopassa ruoka, juoma, kukat ja jotkut kauneudenhoitopalvelut ovat tyypillisesti edullisempia kuin Suomessa.

Ei siis kannata säikähtää, maksaako häät maltaita ja miten kustannukset jaotellaan vaan ota yhteyttä ja löydämme varmasti juuri teidän tarpeiden mukaiset hääjärjestelyt.

Symbolinen vihkiminen vai siviilivihkiminen?

Hääpäivästä halutaan mahdollisimman sujuva ja juhlava. Ulkomailla vihkiminen usein edellyttää käyntejä virastossa ja paperityötä jotka eivät sovi tähän tavoitteeseen. Siksi suosittelemme hääparille virallista vihkimistä Suomessa ennen häitä ja kohteessa suoritetaan juhlava symbolinen vihkiminen ilman virallisia protokollia.

Symbolinen vihkiminen on siis suosituin vihkimistapa ulkomailla. Se voidaan järjestää vihkimiseen soveltuvassa paikassa kuten rannalla, viinitilalla, kartanon puutarhassa, linnassa tai sen pihalla, näköalaterassilla tai vaikkapa kauniin pienen historiallisen kappelin edessä.

Hääpari yleensä vihitään Suomessa Maistraatissa ennen matkaa. Tällöin paikan päällä järjestetään ainoastaan symbolinen vihkiminen, jonka voi suorittaa hääparin perheenjäsen tai ystävä. Häiden juhlapäivää pidetään hääpäivänä, vaikka virallinen päivä olisikin jokin toinen. Symbolinen vihkiminen on seremonia, jossa pari ilmaisee sitoutumisensa toisiinsa ilman virallista juridista merkitystä. Se on henkilökohtainen ja merkityksellinen tapa juhlistaa rakkautta ja sitoutumista.

Joissakin tapauksissa siviilivihkiminen voi olla mahdollista. Siviilivihkimisestä on siis syytä kysyä ja sopia ennakkoon sillä se ei ole mahdollistakaan kaikissa kohteissa.

Mitä vihkimispaketit sisältää?

Vihkimispakettien sisältö vaihtelee suuresti sen mukaan, missä päin maailmaa häät pidetään ja millaisia palveluita halutaan sisällyttää. Paketit yleisesti sisältää koko hääpäivän järjestelyt ja tarjoilut sekä suunnittelun, toteutuksen ja hääkoordinaattorin palvelut paikan päällä. Jokaisesta kohteesta löytyy yksityiskohtaisemmin paketin sisältö ja kaikki pakettimme ovat muokattavissa omien toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Voiko mennä naimisiin ihan kahdestaan ulkomailla?

Häät ulkomailla voidaan järjestää kahdelle, pienelle ryhmälle tai isolle ryhmälle. Yleensä vieraita on 30-100. Suosituimpia kohteita kahdestaan ulkomailla naimisiin meneville on Mauritius ja Malediivit. Euroopan kohteet pääsääntöisesti myydään isommille seurueille.

Mistä saan kampaajan ja meikin ulkomailla?

Kampaaja ja meikkaaja tulevat hotelliin hemmottelemaan morsianta. Morsiammelle tehdään myös koe kampaus ja meikki.

Kuuluuko valokuvaus?

Hääpakettiin kuuluu hääkuvaus ja kuvaaja häihin. Kuvat toimitetaan hääparille häiden jälkeen digitaalisesti. Hääparille lähetetään aina ennen matkaa kuvaajan portfolio ja hääparin toiveet otetaan huomioon myös kuvien luonnetta ajatellen.

Hääkimppu ja hääpaikan koristelu?

Hääkimppu toteutetaan hääparin toiveiden mukaan paikallisista kukista. Hääpaikan ”peruskoristelu” kuuluu hintaan. Kuitenkin omia koristuksia on mahdollista ottaa mukaan.

Saako itse valita bändin vai DJ:n?

Hääpakettiin kuuluu paikallinen elävä musiikki tai DJ.

Miten järjestetään kuljetus hotellilta hääpaikalle?

Hääparille on varattu erikoiskuljetus kohteesta riippuen.
Vieraille järjestetään shuttle kuljetus hotellilta hääpaikalle ja takaisin.

Miten kauan ennen häitä pitää saapua paikan päälle?

Suosittelemme hääparia saapumaan vähintään 3 päivää ennen häitä ja vieraita 1-2 päivää ennen häitä.

Kuinka pitkään häätilassa saa olla?

Yleensä 02-03 riippuen kohteesta. Henkilökunta on paikalla loppuun asti ja jää siivoamaan jäljet.

Mitä lisäpalveluita tarjoamme?

Olemme pyrkineet sisällyttämään hääpakettiin kaiken tarvittavan. Tarjoamme tämän lisäksi laajan valikoiman erilaisia lisäpalveluita kuten:

  • Hääparin ja vieraiden matkat ja majoituksen.
  • Retkiä ja yhteisiä ruokailuja ennen ja jälkeen häitä.
  • Erityistoiveita mahdollisuuksien mukaan kuten ilotulituksia, ohjelmaa tai erikois ruokia ja juomia.
  • Perus hääkuvaus sisältyy pakettiin. Jotkut haluavat tilata erikseen videokuvausta, dronekuvausta, tai muita erilaisia kuvaus toiveita.
  • Vieraiden huomioiminen. Hotellihuoneeseen voidaan järjestää yllätyksiä toiveiden mukaan.
  • Häämatkat. Usein hääpari haluaa jatkaa matkaa suoraan häämatkalla toiseen kohteeseen. Toinen vaihtoehto valita sopiva ajankohta häiden jälkeen.

Kuinka paljon aikaisemmin häät pitää maksaa?

Varattaessa 30%
6 kk ennen 30%
2 kk ennen 40%

Kuinka kauan aikaisemmin vieraiden pitää vahvistaa osallistuminen?

Viimeistään 2 kk aikaisemmin.
Vieraat maksavat 250 e/hlö varausmaksun varattaessa lennoista ja hotellista mikäli heillä on ryhmävaraus. Loppumaksu on 2 kk ennen.

 

Häämatka

Häämatka on romanttinen ja intiimi matka, jonka pari tekee heti häiden jälkeen tai yleisimmin vuoden sisällä hääpäivästä. Se on aika, jolloin vastanaineet voivat rentoutua ja nauttia toistensa seurasta ilman häiden järjestämiseen liittyvää stressiä. Häämatka tarjoaa mahdollisuuden juhlistaa uutta avioliittoa, luoda yhteisiä muistoja ja nauttia romanttisista hetkistä.

Häämatkan kohteen valinta voi vaihdella parin mieltymysten mukaan. Suosituimpia kohteita ovat usein eksoottiset rannikkokohteet, kuten trooppiset saaret, hiekkarannat tai romanttiset kaupungit. Jotkut parit valitsevat myös seikkailullisemman häämatkan, kuten patikoinnin vuoristossa tai sukellusretken vedenalaiseen maailmaan.

Häämatkan kesto voi vaihdella parista päivästä useisiin viikkoihin. On tärkeää, että häämatka tarjoaa riittävästi aikaa rentoutumiseen, tutustumiseen ja toistensa seurasta nauttimiseen. Häämatkan aikana pari voi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja retkiin, nauttia yhteisistä aterioista, rentoutua kylpylöissä tai rannalla, tutustua paikalliseen kulttuuriin ja luontoon, tai vain viettää aikaa yhdessä hotellihuoneessa.

Häämatka on tärkeä osa hääkokemusta, ja se voi luoda ikimuistoisia hetkiä ja vahvistaa parisuhdetta. Se tarjoaa parille mahdollisuuden juhlistaa uutta elämänvaihettaan ja luoda yhteisiä muistoja, jotka säilyvät heidän sydämissään ikuisesti.

Häiden jälkeen voitte viettää häämatkaa vihkiskohteessa tai voimme järjestää sen myös muualle. Räätälöimme kaikki häämatkamme sopivaksi hääparin budjettiin ja aikatauluun. Selaa häämatkakohteita.

Uudella vai vanhalla nimellä häämatkalle?

Häämatkaa suunnitellessa on hyvä huomioida, että nimen vaihtumisen jälkeen vanhalla nimellä olevalla passilla ei saa matkustaa. Uusi nimi päivittyy väestörekisteriin noin viikon kuluessa vihkimisestä. Passilain mukaan passinhaltijan on huolehdittava siitä, että kun hän käyttää passia matkustusoikeuden osoituksena, siihen merkityt henkilötiedot vastaavat väestötietojärjestelmään merkittyjä tietoja.

Jos häämatka on heti vihkimisen jälkeen, voi matkaan lähteä vanhalla passilla, kun vanha nimi on vielä voimassa. Mikäli matkalla kuitenkin tulisi ongelmia kesken matkaa vaihtuneen nimen takia, ovat tästä aiheutuneet kulut matkustajan omalla vastuulla.

Jos häämatkalle on tarkoitus lähteä myöhemmin, voi uutta passia hakea heti, kun nimen muutos on vahvistettu. Passihakemusta varten tarvitaan:

– passin hakuhetkellä alle 6 kk vanha passikuva
– verkossa täytetty passihakemus
– käynti poliisilla henkilöllisyyden todentamiseksi

Ajanvarauksen poliisille voi tehdä jo ennen nimen vaihtumista, varsinaisen passihakemuksen voi tehdä verkossa heti kun nimenvaihto on vahvistunut. Vihkitoimituksen suorittajalta voi kysyä uuden nimen vahvistumisen aikataulusta passin hakemisen ja lähtöpäivän suunnittelemiseksi.