Viinimatka Espanja, Andalusia 13.-17.5.2026
Andalusian aarteet – viiniä, flamencoa ja meren tuoksua
Tällä ainutlaatuisella Andalusian matkalla kuljetaan viinien, perinteisten makujen ja valkoisten kylien maisemissa. Ronda hurmaa jyrkillä rotkomaisemillaan ja historiallisella viehätyksellään – täällä nautitaan paikallisten viinitilojen tuotoksista ja andalusialaisesta illasta. Sierra de Cádizin vuoristossa tutustutaan käsintehtyyn Payoyo-juustoon ja korkealuokkaiseen ibericokinkun tuotantoon, vieraillen pienillä kyliä reunustavislla perhetiloilla. Arcos de la Frontera kohoaa kallion laelle kuin postikortista, ja sen kapeilla kujilla koetaan aitoa andalusialaista tunnelmaa flamenco-esityksen ja tapasilallisen myötä. Viinien ystäviä ilahduttaa myös vierailut Jerezin ja Sanlúcar de Barramedan viinitiloilla, joissa maistellaan niin manzanillaa kuin moderneja andalusialaisia viinejä. Sanlúcarin rantabulevardi tarjoaa täydellisen paikan tuoreelle kalalounaalle Atlantin tuulahduksessa.
Matka huipentuu Conil de la Fronterassa, viehättävässä valkoisessa kylässä Atlantin rannalla. Conil tarjoaa rentoa tunnelmaa, pitkiä hiekkarantoja, charmikkaan vanhankaupungin kujia ja paikallisten suosimia tapasbaareja. Päivä täällä kutsuu kiireettömään nautiskeluun – oli se sitten rantakävely, kahvittelu aukion laidalla tai illallinen meren äärellä katsellen auringonlaskua. Tämä on Andalusiaa parhaimmillaan – makujen, maisemien ja tunnelman matka.
Matkalla on mukana Viinilehdestä ja Ravintola Vinkkelistä tuttu viiniasiantuntijaopas Antti Uusitalo.
Unique Travelin matkanjohtaja Antti Uusitalo tempautui mukaan viinimaailmaan jo 90-luvulla miehen aloittaessa opiskelut Haaga Instituutissa Helsingissä. Suomi oli juuri liittynyt Euroopan unioniin, maahantuonti vapautunut ja suomalaisten kiinnostus viinejä kohtaan voimakkaassa nosteessa. Saatuaan restonomin opiskelut päätökseen, Antti aloitti työuransa Helsingin ravintolamaailmassa. Työpaikkoihin on kuulunut muun muassa Ravintola Elite, Havis Amanda, Alexander Nevski, G. W. Sundmans ja legendaarinen Savoy, jossa Antti vastasi viinivalikoimasta yli kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2016 oli aika kokeilla omia siipiä ja ryhtyä yrittäjäksi. Vanhojen kollegoiden kanssa perustettu Ravintola Vinkkeli on Antin mukaan unelmien täyttymys.
Viineistä innostuneen miehen maailmaan mahtuu paljon muutakin. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa konjakista, calvadosista, sherrystä sekä juustoista ja juomista. Antti on ollut jo 15 vuotta Viinilehden vakituinen avustaja ja kirjoittanut viineistä myös muihin kotimaisiin aikakauslehtiin. Unique Travelin viiniasiantuntijana ja matkaoppaana Antti on toiminut vuodesta 2014 lähtien.

Matkaohjelma
päivä 1. keskiviikko
Finnairin iltapäivälento Malagaan. Saapuminen Malagan lentoasemalle ja tilauskuljetus Rondan kauniiseen vuoristokaupunkiin.
Vierailu Rondan viinialueella viinitila Bodega García Hidalgolla, joka sijaitsee kauniissa Guadalcobacín-joen laaksossa. Vuonna 2006 perustettu tila keskittyy ekologiseen ja käsityöläismäiseen viininvalmistukseen, tuottaen korkealaatuisia punaviinejä kuten Zabel de Alcobazín ja Moscatel 2016. Viinitila on 500 metrin korkeudessa merenpinnasta, ja sen viinitarhat kattavat kaksi hehtaaria, joissa viljellään Cabernet Sauvignon-, Syrah- ja Merlot-lajikkeita. Sadonkorjuu tehdään käsin pienissä laatikoissa, mikä takaa rypäleiden eheyden ja laadun.
Majoittuminen Rondaan, Catalonia Ronda hotelliin.
Illallinen Rondassa.
Ronda on yksi Andalusian vaikuttavimmista ja historiallisimmista kaupungeista, tunnettu erityisesti henkeäsalpaavasta sijainnistaan jyrkän rotkon reunalla. Kaupunkia halkova El Tajo -rotko jakaa sen kahteen osaan, joita yhdistää ikoninen silta, Puente Nuevo – yksi Espanjan kuvatuimmista nähtävyyksistä. Rondassa yhdistyvät vaikuttava luonto, vanhat kivitalot ja historialliset monumentit, kuten Espanjan vanhin härkätaisteluareena. Tunnelmallinen vanhakaupunki kutsuu kuljeskelemaan kapeilla kujilla, tutustumaan paikallisiin viinitaloihin ja nauttimaan upeista näkymistä vuoristoon. Ronda on rauhallinen ja arvokas, mutta samalla eläväinen – täydellinen paikka aloittaa matka Andalusian sydämeen.
päivä 2. torstai
Aamiaisen jälkeen lähtö kohti Grazaleman vuoristoa.
Vierailu Bodega los Frutales viinitilalla, joka on Rondan viinialueen tunnettu luomuviinitila, joka sijaitsee upealla paikalla vuorten ja viinitarhojen keskellä. Tilan filosofia perustuu kestävään viljelyyn ja käsityönä tehtyihin viineihin, joissa korostuvat paikalliset lajikkeet ja puhtaat maut. Vierailijat pääsevät tutustumaan viinintuotantoon, ihailemaan näkymiä Rondan rotkoon ja maistelemaan laadukkaita viinejä rauhallisessa ja luonnonläheisessä ympäristössä.
Siirtyminen Grazaleman vuoristoalueelle.
Vierailu perheomisteilla maatilalla, jossa tuotetaan sekä palkittua Payoyo-juustoa. Tämä vierailu tarjoaa harvinaisen mahdollisuuden tutustua kahteen andalusialaisen ruokakulttuurin huippuherkkuun.
Tilan juustola on tunnettu artesaanijuustoistaan, joita valmistetaan paikallisten payoyo-vuohien ja andalusialaisten lampaiden maidosta. Juustojen maku syntyy perinteisistä menetelmistä, luonnollisesta kypsytyksestä ja vuoristoilmaston puhtaudesta. Payoyo-juusto on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja ja kuuluu Espanjan tunnetuimpiin käsityöläisjuustoihin. Vierailulla tietenkin maistellaan eri kypsyysasteen juustoja!
Lounas paikallisessa ravintolassa maistellen alueen perinteisiä herkkuja.
Matka jatkuu Arcos de la Fronteraan, joka on yksi Espanjan kauneimmista valkoisista kylistä.
Majoittuminen Parador hotellissa.
Illalla upea flamenco show ja tapasillallinen kaupungissa.
Arcos de la Frontera on yksi Andalusian kauneimmista valkoisista kylistä, joka kohoaa dramaattisesti kallion laelle Guadalete-joen varrella. Sen vanhakaupunki hurmaa kapeilla mukulakivikujillaan, valkoisiksi kalkituilla taloillaan ja jyrkänteiden reunoille rakennetuilla näköalapaikoillaan, joista avautuvat upeat näkymät andalusialaiselle maaseudulle. Tunnelmallinen kylä henkii historiaa ja aitoutta, ja iltaisin sen aukioilla herää henkiin perinteinen flamenco, tapas ja paikallinen elämänrytmi.
päivä 3. perjantai
Aamiaisen jälkeen lähtö Jereziin.
Vierailu Bodegas Luis Pérezin modernilla ja innovatiivisella viinitilalla Jerezin laidalla, joka yhdistää perinteisen viininvalmistuksen ja nykyaikaisen viinitutkimuksen. Tila tunnetaan erityisesti punaviineistään, jotka poikkeavat Jerezin alueen perinteisestä sherry-tuotannosta, sekä laadukkaista, rajatuin määrin tuotetuista viineistään kuten Petit Verdot ja Syrah. Vierailun aikana tutustutaan tilan tarinoihin ja filosofiaan, kierretään viinitarhoilla ja nautitaan maisemista Guadalquivir-joen laaksoon. Viininmaistelun lomassa voi aistia, kuinka intohimo, paikallinen maaperä ja tieteellinen osaaminen yhdistyvät elegantisti lasissa.
Vierailu Bodegas Barbadillon viinitilalla Lucar de Barramedan kylässä aivan Atlantin rannalla. Tila on yksi Espanjan vanhimmista ja arvostetuimmista ja tunnetaan erityisesti Manzanilla-viineistään, joita kypsytetään meren läheisyydessä ainutlaatuisessa ilmastossa, mikä antaa niille tunnusomaisen suolaisen vivahteen. Tilalla on pitkä historia vuodesta 1821 ja sen vanhat viinikellarit henkivät andalusialaista viiniperinnettä. Vierailu vie matkalle sekä historiaan että makujen maailmaan, ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia maistelemalla Manzanillan lisäksi myös Barbadillon valko- ja punaviinejä.
Merellinen lounas Sanlúcarin tunnetulla rantakadulla, Restaurante Casa Bigote.
Sanlúcar de Barramedan rantakatu, Paseo Marítimo de Bajo de Guía, levittäytyy kauniisti Guadalquivir-joen suulle, vastapäätä Doñanan kansallispuistoa. Tämä viehättävä merenrantapromenadi tunnetaan rentouttavasta tunnelmastaan, auringonlaskuistaan ja erityisesti erinomaisista kalaravintoloistaan. Tarjolla on tuoretta, paikallista merenantimista valmistettua ruokaa – simpukoita, katkarapuja, meriahventa ja kuuluisaa langostino sanluqueño.
Iltapäivällä siirtyminen Conil de la Fronteraan.
Majoittuminen Conilissa, Daia Slow Beach Hotel.
Conil de la Frontera on viehättävä ja rauhallinen rannikkokaupunki Andalusiassa, joka sijaitsee Cadízin alueella. Se tunnetaan kauniista hiekkarannoistaan, valkoisista taloistaan ja aidoista andalusialaisista tunnelmistaan. Conilin vanhakaupunki on kapeine kujineen pikku putiikkeja ja pieniä ravintoloita täynnä, joissa voi tehdä artesaaniostoksia tai nauttia tuoreista merenelävistä ja paikallisista herkuista. Kaupungissa on myös vilkas markkinakulttuuri ja upeita auringonlaskuja.
päivä 4. lauantai
Aamiainen hotellilla ja vapaapäivä nauttia rauhassa ihanasta kylästä Atlantin rannalla.
Vapaa-aikaa tutustua Conil de la Fronteran valkoiseen kauniiseen ja eläväiseen kaupunkiin Atlantin upealla rannalla. Kylässä on rento ilmapiiri (ranta, kaunis vanhakaupunki, kauppoja).
Matkan päätösillallinen meren äärellä Conilissa, legendaarisessa kalaravintolassa La Fontanilla ihastellen upeaa auringonlaskua.
päivä 5. sunnuntai
Aamiainen hotellilla. Aamulla lähtö kohti Malagaa. Matkalla merenrannalla lounas.
Lounaan jälkeen matka jatkuu Malagan lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin.
Matka sisältää:
- Finnarin suorat lennot Helsinki-Malaga-Helsinki sis. 23kg matkatavara ruumaan
- 1 yön majoituksen Hotel Catalonia Ronda sis. aamupalan
- 1 yön majoituksen Parador de Arcos de la Frontera sis. aamupalan
- 2 yön majoituksen DAIA Slow Beach Hotel Conil sis. aamupalan
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitaistingit
- Matkaohjelmassa mainitut ruokailut sis. viini, vesi ja kahvi lounaalla
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Antti Uusitalo
Hinta: 2130€/hlö/2hh tai 2430€/hlö/1hh
Hinta ilman lentoja: 1730€/hlö/2hh tai 2030€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi