Viini- ja ruokamatka Pohjois-Italiaan
Lähde mukaan makumatkalle Pohjois-Italiaan – viinien, järvimaisemien ja paikallisten elämysten äärelle!
Tämä matka johdattaa sinut Pohjois-Italian kauneimpiin järvimaisemiin ja laadukkaiden viinituottajien sekä artesaaniruokien äärelle. Ohjelmassa yhdistyvät rento matkustaminen, maistelemalla oppiminen ja ainutlaatuiset kohtaamiset paikallisten tuottajien kanssa.
Matkan aikana pääsemme vierailemaan viinitiloilla Luganan, Valpolicellan ja Franciacortan alueilla, tutustumme perinteiseen juustonvalmistukseen, nautimme herkullisia aterioita ja koemme Gardajärven sekä Monte Isolan luonnonkauneuden niin vesiltä kuin sähköpyörän satulasta käsin. Majoitumme tunnelmallisissa järvikaupungeissa ja nautimme italialaisesta vieraanvaraisuudesta kiireettömästi.
Matka on suunniteltu kaikille hyvän ruoan, viinin ja kulttuuristen elämysten ystäville. Sinun ei tarvitse olla viiniasiantuntija – riittää, että nautit uusista mauista ja kauniista paikoista.
Matkalla on mukana Viinilehdestä ja Ravintola Vinkkelistä tuttu viiniasiantuntijaopas Antti Uusitalo.
Unique Travelin matkanjohtaja Antti Uusitalo tempautui mukaan viinimaailmaan jo 90-luvulla miehen aloittaessa opiskelut Haaga Instituutissa Helsingissä. Suomi oli juuri liittynyt Euroopan unioniin, maahantuonti vapautunut ja suomalaisten kiinnostus viinejä kohtaan voimakkaassa nosteessa. Saatuaan restonomin opiskelut päätökseen, Antti aloitti työuransa Helsingin ravintolamaailmassa. Työpaikkoihin on kuulunut muun muassa Ravintola Elite, Havis Amanda, Alexander Nevski, G. W. Sundmans ja legendaarinen Savoy, jossa Antti vastasi viinivalikoimasta yli kymmenen vuoden ajan. Vuonna 2016 oli aika kokeilla omia siipiä ja ryhtyä yrittäjäksi. Vanhojen kollegoiden kanssa perustettu Ravintola Vinkkeli on Antin mukaan unelmien täyttymys.
Viineistä innostuneen miehen maailmaan mahtuu paljon muutakin. Hän on kirjoittanut useita kirjoja, muun muassa konjakista, calvadosista, sherrystä sekä juustoista ja juomista. Antti on ollut jo 15 vuotta Viinilehden vakituinen avustaja ja kirjoittanut viineistä myös muihin kotimaisiin aikakauslehtiin. Unique Travelin viiniasiantuntijana ja matkaoppaana Antti on toiminut vuodesta 2014 lähtien.

Matkaohjelma
Päivä 1. Torstai
Finnairin aamulento Helsingistä Milanoon. (07:50-09:40)
Ensimmäinen pysähdyksemme on viehättävä Cascina Maddalena -viinitila, joka sijaitsee Luganan arvostetulla viinialueella Gardajärven eteläpäässä. Perheomisteisella tilalla pääsemme tutustumaan alueen perinteiseen viininvalmistukseen. Tilavierailun kohokohtia ovat luonnollisesti tilan tunnusomaiset raikkaat ja aromikkaat valkoviinit, joita maistelemme runsaan ja italialaiseen tyyliin valmistetun lounaan yhteydessä.
Vierailun jälkeen majoitumme Desenzano del Gardan eloisaan järvenrantakaupunkiin 4* Hotel Estee-hotelliin.
Päivän huipennuksena nautimme Gardajärven ainutlaatuisesta ilmapiiristä yksityisellä veneretkellä, joka vie meidät järvelle juuri auringon laskiessa. Veneellä tarjoillaan kevyttä purtavaa ja paikallisia viinejä.
Päivä 2. Perjantai
Aamiaisen jälkeen lähdemme sähköpyöräretkelle Gardajärven rannoille. Reitti kulkee läpi vehreiden viinilaaksojen ja tarjoaa henkeäsalpaavia näkymiä kimaltavalle järvelle. Retki sopii kaikentasoisille pyöräilijöille, ja matkan aikana on aikaa pysähtyä ihailemaan maisemia.
Pyöräretki vie Desenzanosta Sirmioneen, joka on yksi Gardajärven kauneimmista ja romanttisimmista kohteista. Kapealle niemelle levittäytyvä historiallinen kylä tunnetaan keskiaikaisesta Scaliger-linnastaan, kapeista kujistaan ja kylpyläkulttuuristaan. Sirmione tarjoaa myös upeat näkymät järvelle ja ympäröiville vuorille – paikka on kuin postikortista.
Kuljetus hotellilta kohti San Pietro in Carianon aluetta, joka sijaitsee Valpolicellan sydämessä. Viehättävän maalaismaiseman keskellä nautimme tasting menu lounaan Locanda Buglionin viiniravintolassa, jossa pöytään katetaan alueelle tyypillisiä ruokia tarkoin valittujen viinien kera.
Seuraavaksi suuntaamme viinitilavierailulle Valpolicellan maailmankuululle viinialueelle.
Viini & Opera elämys Ugolini Vini-tilalla, jossa pääsemme nauttimaan huikeasta aistien viinimaistelusta. Tämä on ainutlaatuinen kokemus, jossa Valpolicellan viinejä tutkitaan paitsi maun, myös äänen ja ympäristön kautta. Täydellisen aistikokemuksen luomiseksi tila on suunnitellut musiikillisen polun, joka kuljettaa maistelun suurten ooppera-aarioiden tarinoiden ja esitysten säestämänä. Jokainen viini kertoo oman tarinansa, ja jokaisesta laulusta alkaa uusi matka. Carmen, Dalila, Lauretta, Suzel… tutustutte unohtumattomiin oopperahahmoihin, jotka käyvät duettoon jokaisen viinin ainutlaatuisen luonteen kanssa. Maistelemme Valpolicellan tunnusomaisia viinejä, joiden joukosta löytyvät niin raikkaat Classico-viinit kuin syvempiä makuja tarjoavat Amarone- ja Ripasso-viinit.
Paluu hotellille ja vapaa ilta, jolloin voit kierrellä Desenzanon eloisia katuja, istahtaa jäätelölle piazzalle. Mahdollisuus lähteä yhdessä matkanjohtajan kanssa viettämään iltaa.
Päivä 3. Lauantai
Aamiaisen ja uloskirjautumisen jälkeen lähdemme tutustumaan paikallisiin makuelämyksiin Calvin Guston -oliivi ja juustotilalla. Calvin Gusto on pieni ja intohimolla johdettu perhetila, joka sijaitsee Gardajärven ja Franciacortan alueiden välimaastossa. Tilan filosofia perustuu kestävään viljelyyn ja paikallisten perinteiden vaalimiseen – kaikki tuotteet valmistetaan käsityönä ja rakkaudella. Vierailun aikana saamme nähdä, miten perinteiset reseptit ja käsityötaidot muuttuvat alueen arvostetuiksi herkuiksi, ja pääsemme tietenkin maistelemaan talon tunnetuimpia erikoisuuksia kuten oliviiöljyjä, juustoja ja tilan omia marmelaadeja – makuja, jotka kertovat alueen historiasta ja elämäntavasta.
Seuraavaksi suuntaamme kohti Franciacortan kuuluisaa viinialuetta, jota pidetään Italian samppanjana.
Viinitilavierailu ja viinitasting Ca’ del Boscon tilalla, joka on yksi Italian tunnetuimmista ja arvostetuimmista kuohuviinitaloista, joka sijaitsee Franciacortan sydämessä. Talon perustaja Maurizio Zanella nosti 1970-luvulta alkaen Franciacortan maailmanmaineeseen tinkimättömällä laadulla ja innovatiivisilla menetelmillä. Vierailun aikana tutustumme viinitalon historiaan, sen ainutlaatuisiin tuotantomenetelmiin sekä kellareihin, joissa kypsyvät talon ikoniset Franciacorta-viinit. Tilavierailuun sisältyy luonnollisesti myös maisteluelämys, jossa pääsemme nauttimaan Ca’ del Boscon tunnusomaisesta tyylistä: eleganssista, syvyydestä ja vivahteikkuudesta.
Iltapäivällä saavumme Iseon viehättävään järvenrantakaupunkiin, jossa majoitumme Araba Fenice hotelliin aivan Iseo-järven rannalle. Iseonjärvi on yksi Pohjois-Italian kauneimmista ja rauhallisimmista järvistä, jonka vehreät rinteet ja viehättävät kylät tarjoavat idyllisen vastapainon alueen viinitarhoille. Järven keskellä sijaitsee Monte Isola, Euroopan suurin järvisaari, joka tunnetaan oliivilehdoistaan ja perinteisestä kalastajakulttuuristaan. Iseonjärven ympäristö henkii aitoa italialaista tunnelmaa.
Päivä huipentuu tunnelmalliseen illalliseen, jonka aikana saamme nauttia paikallisen keittiön parhaista herkuista viinien kera.
Päivä 4. Sunnuntai
Aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja aloitamme matkan viimeisen päivän retkellä Monte Isolalle, joka on Euroopan suurin järvessä sijaitseva saari. Lauttamatka Sulzanosta Peschiera Maraglioon tarjoaa kauniin näkymän Iseojärven rauhallisille aalloille, ja perille saavuttuamme on aikaa kierrellä saaren viehättäviä kujia, pieniä käsityöläispuoteja ja idyllistä kalastajakylää jalan.
Matkan ja päivän huipennuksena nautimme lounaan Ristorante La Forestassa, jonka terassilta avautuu henkeäsalpaava näkymä järvelle. Ravintola tunnetaan laadukkaasta keittiöstään, jossa hyödynnetään sesongin parhaita paikallisia raaka-aineita – täydellinen päätös Italian-matkalle.
Lounaan jälkeen suuntaamme kohti Milanon lentokenttää, josta Finnairin iltalento Helsinkiin. (18:55-22:45)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Milano-Helsinki, 23kg matkatavara ruumaan
 - 2 yön majoituksen Desenzano del Gardan kaupungissa Hotel Estee– hotellissa
 - 1 yön majoituksen Iseo järven rannalla Araba Fenice – hotellissa
 - Hotelli aamiaiset
 - Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitaistingit
 - Matkaohjelmassa mainitut ruokailut sis. viini, vesi (ja kahvi lounaalla)
 - Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
 - Lauttamatkat Sulzano – Peschiera Maraglio – Sulzano
 - Yksityinen veneretki auringonlaskun aikaan Garda järvellä
 - Matkanjohtajana viiniasiantuntija Antti Uusitalo
 
Hinta: 1990€/hlö/2hh tai 2190€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Voit varata matkan myös ilman lentoja jolloin hinnasta vähennetään 360€/hlö.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi