Tarinoita maailmalta

Bali

Tervetuloa Balille – tropiikin helmi, josta löytyy jokaiselle matkaajalle mieluista tekemistä!

Apina ja poikanen Uluwatussa

Apina ja poikanen UluwatussaBali on yksi maailman suosituimmista matkakohteista, ja syystäkin. Trooppinen ilmasto, upeat rannat, kulttuuriset nähtävyydet ja herkullinen ruoka tekevät Balista loistavan lomakohteen. Bali on erinomainen kohde kaikenikäisille matkaajille, sillä se tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja elämyksiä.

Seminyakin ranta auringonlaskun aikaan

Seminyak on yksi Balin suosituimmista lomakohteista, ja se sijaitsee vain noin 30 minuutin ajomatkan päässä Denpasarin kansainväliseltä lentokentältä. Se on tunnettu ylellisistä hotelleistaan, hienoista ravintoloistaan, trendikkäistä kahviloistaan ja putiikeistaan. Seminyakin alue on ihana paikka rentoutumiseen, ja se tarjoaa monia aktiviteetteja ja nähtävyyksiä matkailijoille.

Seminyakin ranta on upea ja sopii hyvin auringonottoon, uimiseen ja surffaukseen. Rannalla on myös paljon rantabaareja, joissa voit nauttia raikkaista juomista ja rentoutua auringon alla. Seminyakissa on paljon erinomaisia ravintoloita, joissa voit nauttia herkullisista ruuista.

Alueella on myös monia trendikkäitä kahviloita ja baareja, joissa voit rentoutua ja nauttia Balin iltaelämästä. Jos olet kiinnostunut shoppailusta, Seminyakissa on myös monia putiikkeja, joista voit tehdä löytöjä niin kotiin kuin vaatekaappiakin täydentämään sekä tietysti löytää tuliaisia kotiin tuotavaksi.

Ilmakuva Kuta Beachilta

Kuta, joka sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Seminyakista, on toinen suosittu lomakohde Balilla. Kuta Beach on yksi Balin suosituimmista rannoista ja se on erityisen suosittu surffaajien keskuudessa. Kuta tarjoaa myös monia ostosmahdollisuuksia ja baareja, joissa voit nauttia Balin yöelämästä. Etenkin Kutalla sijaitseva BeachWalk ostoskeskus tarjoaa erinomaiset shoppailu mahdollisuudet.Tegalalang riisiterassitUbud on Balin henkinen keskus, joka sijaitsee rehevien riisipeltojen ympäröimänä noin tunnin ajomatkan päässä Denpasarin kansainväliseltä lentokentältä.

Tegalalangin riisiterassit

Tegalalangin riisiterassit ovat yksi Ubudin kuuluisimmista nähtävyyksistä. Tämä upea riisintuotantoalue sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Ubudin keskustasta, ja se tarjoaa vierailijoille henkeäsalpaavan kauniin näkymän upeista vihreistä riisiterasseista. Alueella on useita kahviloita ja ravintoloita, joissa voi nauttia lounasta tai kahvia samalla kun ihailet upeita maisemia.

Tegenungan vesiputous

Ubudissa on useita upeita vesiputouksia, joista yksi suosituimmista on Tegenunganin vesiputous, joka sijaitsee noin 30 minuutin ajomatkan päässä Ubudin keskustasta. Tegenunganin vesiputous on noin 15 metriä korkea ja sen ympärillä on vihreitä riisipeltomaisemia. Toiset suositut vesiputoukset ovat esimerkiksi Goa Rang Reng – vesiputous ja Kanto Lampo -vesiputous, jotka molemmat ovat lyhyen ajomatkan päässä Ubudin keskustasta.

Ubud on myös Balin jooga- ja meditaatiokeskus. Alueella on paljon joogastudioita, jotka tarjoavat monenlaisia ​​joogatunteja eri mieltymyksille ja tasoille. Lisaksi Ubudista löytyy joukko erilaisia temppeleitä ja pyhiä paikkoja, joissa voit myös vierailla ja nauttia Balin unohtumattomasta kulttuurista.

Vaikka Ubud onkin hieman viidakon keskellä, löytyy sieltä kuitenkin paljon ravintoloita ja kahviloita, joista löytyy varmasti jokaiselle jotakin. Maista siis paikallisia kahveja ja suuntaa ostoksille Ubudin markkinoille, joista voit tehdä upeita löytöjä muun muassa kotiin ja tuliaisiksi​​.

Gili Meno saaren snorklauspaikka

Gili-saaret ovat kolme pientä saarta Indonesiassa, jotka ovat suosittu lomakohde matkailijoille Balin länsipuolella. Saaret ovat osa Lombokia, joka on Balin naapuri saari. Saaret ovat Trawangan, Meno ja Air ja ne ovat noin kahden tunnin venematkan päässä Balilta. Gili-saaret tunnetaan kristallinkirkkaista vesistään, valkoisista hiekkarannoistaan ja rennosta ilmapiiristään.

Gili-saaret ovat erinomainen paikka snorklaukseen ja sukellukseen, sillä vesi on kristallinkirkasta ja täynnä kauniita koralleja sekä värikkäitä kaloja. Saarilla on myös mahdollisuus kokeilla monia muita vesielämyksiä, kuten purjelautailua ja kajakointia.

Turtle point Gili-saarten snorklauskierroksella

Löydät myös Gili-saarilta joukon ravintoloita ja baareja, joista löydät herkullista paikallista ruokaa sekä kansainvälisiä ruokia. Gili-saaret ovat hyvin pieniä, joten niillä on hyvin rento ilmapiiri ja rauhallinen tunnelma. Saarilla ei ole moottoriajoneuvoja lainkaan, joten parhaiten saariin tutustuu kävellen tai pyöräillen.

Uluwatu

Uluwatu on Balin etelärannikolla sijaitseva kaunis paikka, joka tunnetaan upeista rantamaisemistaan ja surffaus­mahdollisuuksistaan. Paikan nimi tulee samalla nimellä varustetusta temppelistä, joka sijaitsee Uluwatun eteläkärjessä.

Uluwatu-temppeli on yksi Balin kuuluisimmista hindutemppeleistä ja se sijaitsee saaren eteläkärjessä. Temppeli on rakennettu kalliolle, joka kohoaa 70 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle, tarjoten upeat näkymät Intian valtamerelle. Uluwatu-temppeli on tunnettu myös balilaisen kulttuurin ja uskonnollisten seremonioiden tärkeänä paikkana. Temppelialueella on myös paljon apinoita, jotka ovat paikallisten mukaan temppelin vartijoita.

Melasti Beach sijaitsee Uluwatun eteläisimmässä osassa ja se on yksi Balin saaren kauneimmista rannoista. Useimmat Uluwatun rannat vaativat pienimuotoisen vaelluksen, Uluwatun maantieteellisen sijainnin vuoksi. Melasti Beachille kuitenkin onneksi pääsee autolla alas asti, jolloin välttyy pahemmilta kiipeämisiltä ja vaelluksilta. Ranta on tunnettu kristallinkirkkaasta vedestään ja valkoisesta hiekastaan. Melasti Beach tarjoaa upeat maisemat kallioiselle rannikolle ja merelle. Tämä ranta sopii erinomaisesti auringonottoon ja rentoutumiseen sekä rantakävelyille.

Suluban Beach on yksi Balin parhaiten säilyneistä salaisuuksista. Ranta sijaitsee Uluwatu-temppelin vieressä ja on tunnettu ainutlaatuisesta tunnelista, jonka läpi täytyy kulkea päästäkseen rannalle. Rannalla on valtavia kallioita ja kivistä muodostuneita luolia, jotka ovat täydellisiä valokuvausmahdollisuuksia varten. Suluban Beach on suosittu surffaajien keskuudessa, ja ranta tarjoaa upeat näkymät Intian valtamerelle – etenkin auringonlaskun aikaan.

Bali tarjoaa siis monipuolisia elämyksiä kaikenikäisille matkaajille. Olit sitten etsimässä rauhaa ja rentoutumista, seikkailua ja aktiviteetteja tai kulttuuria ja historiaa, Bali on oikea lomakohde sinulle.

Haluatko kuulla Balista lisää? Ota meihin yhteyttä, niin vastaamme mielellämme!

Matkaohjelma Balille: https://www.uniquetravel.fi/kohde/bali/