Viinimatka Etelä-Afrikkaan
Ainutlaatuinen Etelä-Afrikan viinimatka järjestetään omille seurueille minimi 4 hlö. Valitkaa sopiva ajankohta lähtekää siis kiertelemään arvostetuimpia viinitiloja henkeäsalpaavien maisemien keskelle.
Etelä-Afrikan ruoka ja viini ovat tunnettuja ympäri maailmaa. Etelä-Afrikan ruokakulttuuri on monipuolinen ja siinä yhdistyy monia eri kulttuureja, kuten afrikkalainen, hollantilainen, malesialainen, intialainen ja portugalilainen. Tämä näkyy esimerkiksi monissa perinteisissä eteläafrikkalaisissa ruokalajeissa, joissa yhdistyvät eri kulttuurien vaikutteet.
Viinin osalta Etelä-Afrikka on yksi maailman suurimmista viinintuottajamaista, ja sen viinialueet sijaitsevat lähellä Kapkaupunkia. Alueilla tuotetaan monia erilaisia viinejä, kuten chardonnay, sauvignon blanc, merlot, cabernet sauvignon, shiraz, pinot noir ja pinotage.
Stellenbosch on yksi Etelä-Afrikan kuuluisimmista ja historiallisimmista viinialueista, joka sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Kapkaupungista. Stellenbosch on Etelä-Afrikan toiseksi vanhin kaupunki, joka tunnetaan kauniista arkkitehtuuristaan ja vilkkaasta taide- ja kulttuurielämästään. Alueella on yli 150 viinitilaa, jotka tarjoavat vierailijoille maistelumahdollisuuksia ja kiertueita.
Franschhoek on toinen suosittu viinialue, joka sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Kapkaupungista. Franschhoek on kaunis vuoristomaisema, joka tunnetaan erityisesti elegantista ranskalaisesta arkkitehtuuristaan ja erinomaisista ravintoloistaan. Alueella on yli 50 viinitilaa, joista monet tuottavat erinomaisia shiraz-, chardonnay- ja pinot noir -viinejä.
Paarl sijaitsee noin 60 kilometrin päässä Kapkaupungista. Alue on nimetty vuoren mukaan, joka on valkoinen ja kiiltävä auringonvalossa. Paarlilla on pitkä historia viinintuotannossa, ja siellä on yli 30 viinitilaa, joista monet ovat erikoistuneet syrah-, chenin blanc- ja pinotage-viineihin.
Esimerkki ohjelma
PÄIVÄ 1. PERJANTAI
Lento Turkish Airlines Helsingistä Istanbulin kautta Kapkaupunkiin. 18:40
PÄIVÄ 2. LAUANTAI
Lento saapuu Kapkaupunkiin 12:00.
Tilauskuljetus kohti Groot Constantia viinitilaa, joka on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista ja arvostetuimmista viinitiloista. Tilan historia ulottuu yli 300 vuoden taakse. Viinitilan perusti Jan van Riebeeck vuonna 1685, ja se on yksi maan kuudesta virallisesta viinialueesta.
Groot Constantian viinitarhat sijaitsevat kauniilla rinteellä, josta on upeat näkymät Kapkaupungin yli. Tilalla viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten sauvignon blanc, chardonnay, merlot, shiraz ja pinotage. Viinitarhat ovat jaettu kahteen eri alueeseen, joista toisessa viljellään valkoviinirypäleitä ja toisessa punaviinirypäleitä.
Nautimme lounaan tilan Simons ravintolassa.
Viinitilavierailun jälkeen suuntaamme hotelliimme Stellenboschiin ja majoitumme viinitilahotelli Lanzerac:iin.
Vapaa ilta hotellilla rentoutua.
PÄIVÄ 3. SUNNUNTAI
Aamiaisen jälkeen suuntaamme Etelä-Afrikan helmeen – Stellenboschin viinialueelle, jossa on yli 100 viinikellaria. Vierailemme Anura Vineyards viinitarhassa, joka sijaitsee upeiden vuoristo maisemien ympäröimänä Stellenboschin ja Paarlin välissä. Ympäristö takaa ihanteellisen kasvuympäristön viineille. Viinitilalla on yli 150 hehtaaria viinitarhoja, joilla viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten shiraz, merlot, pinotage, sauvignon blanc ja chardonnay.
Seuraavaksi vierailemme Neethligshof tilalla, joka sijaitsee aivan Stellenboscin sydämessä. Nautimme myös kevyttä lounasta tilan ravintolassa.
Viinitilalla on pitkät perinteet, sillä se perustettiin jo vuonna 1692. Neethlingshofin viinitarhat ovat laajoja ja sijaitsevat upeissa maisemissa, ja niillä viljellään useita eri rypälelajikkeita, kuten chardonnay, sauvignon blanc, merlot ja pinotage. Viinitilan viinit ovat voittaneet useita palkintoja kansainvälisissä kilpailuissa, ja ne ovat suosittuja ympäri maailmaa.
Vierailun jälkeen paluukuljetus hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää hotellin kylpylässä.
Ennen illallista tutustumme hotellin viinitilaan ja maistelemme tilan viinejä.
Illallinen hotellin upeassa Manor Kitchenissä.
PÄIVÄ 4. MAANANTAI
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellilta. Tämän jälkeen matkamme jatkuu Franschhoekin viinialueelle. Alue itsessään on Etelä-Afrikan viinin ja ruuan pääkaupunki. Ensin tutustumme Boscendal jossa viiniä on valmistettu jo yli 300 vuoden ajan. Paikka houkuttelee luokseen viinin ystäviä ympäri maailman ja onkin viineillään voittanut useita palkintoja kansainvälisesti.
Vierailun jälkeen jatkamme Haute Cabrieren viinitilalle, joka on henkeäsalpaavien maisemien ympäröimänä. Viinitila on perustettu vuonna 1982 ja se on erikoistunut ranskalaistyyppisten kuohuviinien ja Pinot Noir -rypälelajikkeen tuotantoon.
Haute Cabrièren viinitarhat ovat kauniita ja sijaitsevat upeassa maisemassa Franschhoekin laaksossa, joka on yksi Etelä-Afrikan tärkeimmistä viininviljelyalueista. Viinitarhoilla viljellään pääasiassa Pinot Noir -rypälelajiketta, joka on erittäin arvostettu sen monipuolisuuden ja herkkyyden takia. Lisäksi viinitilalla viljellään myös Chardonnay- ja Sauvignon Blanc -rypäleitä, joista valmistetaan laadukkaita valkoviinejä.
Haute Cabrièren viineille on tunnusomaista raikkaus, hedelmäisyys ja tasapainoinen maku. Kuohuviinit valmistetaan perinteisellä menetelmällä, jossa toinen käyminen tapahtuu pullossa. Tämä menetelmä antaa viineille runsaan ja monimutkaisen maun.
Viininmaistelun jälkeen nautimme lounasta tilan ravintolassa. Ravintola tarjoilee moderneja ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista ja jotka sopivat täydellisesti viinitilan laadukkaiden viinien kanssa.
Iltapäivällä matka jatkuu upeaan kylpylä- hotelliimme viinilehtojen ja upeiden vuorimaisemien kehtoon, Le Franschhoek Hotel & Spa. Hotelli on tunnettu upeista näkymistä viinitarhoille ja ympäröiville vuorille, sekä sen rentouttavasta ilmapiiristä ja korkealuokkaisista palveluista.
Vapaa ilta.
PÄIVÄ 5. TIISTAI
Aamiainen hotellilla, jonka lähdemme tutustumaan Paarlin viinin tuotantoon. Ensin tutustumme Nederburgin vinitilaan, jonka perinteet juontavat juurensa vuoteen 1791, jolloin tilan perusti saksalainen Philippus Wolvaart. Tänä päivänä Nederburg tunnetaan maailmanlaajuisesti korkealaatuisista viineistään, joita tuotetaan tilan eri rypälelajikkeista.
Matka jatkuu Laborie Estate viinitilalle, jossa nautimme tilavierailusta, tastingista sekä lounaasta. Tila tunnetaan laadukkaista viineistään, kauniista maisemistaan ja historiallisesta kartanostaan. Laborie Estate perustettiin vuonna 1691, joten tilalla on pitkä ja rikas historia. Viinitilan 300 hehtaaria käsittävällä alueella kasvatetaan useita eri rypälelajikkeita, kuten Shirazia, Pinotagea ja Chardonnayta.
Vierailun jälkeen suuntaamme arkkitehtuuristaan tunnettuun Paarlin kaupunkiin, jossa on vapaata aikaa tutustua kaupunkiin muutaman tunnin ajan.
Iltapäivällä palaamme hotellille. Vapaa ilta.
PÄIVÄ 6. KESKIVIIKKO
Aamiainen hotellilla.
Lähtö kiertelemään viinitiloja suositulla viinijunalla, joka tarjoaa ainutlaatuisen tavan tutustua Franschhoekin viinialueeseen. Viinijuna on vanha höyryveturi, joka kulkee vanhoilla rautateillä viinitilalta toiselle, ja tarjoaa mahdollisuuden nauttia maisemista ja maistella paikallisia viinejä samalla kun matkustavat junalla. Matkat kestävät noin neljä tuntia ja ne kulkevat läpi upeiden vuoristomaisemien, vihreiden peltojen ja viinitarhojen. Nautimme kevyttä lounasta matkanvarrella.
Illallinen hotellin upeassa Sauvage– ravintolassa.
PÄIVÄ 7. TORSTAI
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Lähtö Kapkaupunkiin kaupungin tunnetuimmalle nähtävyydelle ja parhaalle näköalapaikalle Pöytävuorelle, joka on yksi maailman seitsemästä luonnon ihmeestä. Pöytävuorelle nousemme köysiradalla ihastelemaan häkellyttävän kauniita maisemia Kapkaupungin ylle.
Pitkä merellinen lounas Etelä-Afrikan vanhimmassa toiminnassa olevassa satamassa Waterfrontissa. Suositun kalaravintolan Harbour Housen taustalla komeilee Pöytävuori. Harbour House tunnetaan erityisesti merenelävistä ja tuoreista kaloistaan, joita valmistetaan erilaisin tavoin.
Teemme lounaan jälkeen kaupunkikierroksen tutustuen sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin.
Majoitus Gorgeous George- design hotelliin aivan Kapkaupungin ytimeen.
Hotellin yleiset tilat ovat yhtä vaikuttavia kuin huoneetkin. Hotellin sisäpiha on upeasti sisustettu viheralue, joka tarjoaa rauhallisen paikan rentoutumiseen. Hotellin katolla sijaitseva baari ja uima-allas tarjoavat upeat näkymät kaupungille, ja ne ovat erityisen suosittuja auringonlaskun aikaan.
Vapaa ilta.
PÄIVÄ 8. PERJANTAI
Aamiainen hotellilla. Tilauskurjetus hotellilta kohti yhtä ehdottomasti vierailun arvoista Hyväntoivonniemeä. Alue on huippu kauniiden maisemien lisäksi koti monelle eläinlajille kuten useille lintulajeille, delfiineille, hylkeille sekä paviaaneille.
Cape Pointissa sijaitsee historiallinen majakka, johon pääseemme tutustumaan köysiradalla. Alueen vedet ovat myrskyistä, sillä Eteläisen jäämeren kylmä virta ja Intian valtameren lämmin virta kohtaavat 150 kilometrin päässä Cape Agulhasissa. Kautta historian alueella on uponnut lukuisia aluksia. Legenda lentävästä hollantilaisesta onkin saanut alkunsa näillä vesillä.
Matkamme jatkuu Boulders Beachille, joka sijaitsee myös Pöytävuoren kansallispuistossa. Tämä suosittu nähtävyys on tunnettu alueella asustavista pingviineistä. Pingviineitä on yli 3000 kappaleen yhdyskunta alueella, joten alueella varmasti näemme pingviinejä.
Retken jälkeen matkaamme takaisin hotellille, jossa vapaata aikaa levähtää ja valmistautua illalliselle.
Etelä-Afrikan matkan päätösillallinen paikallisessa ravintolassa.
PÄIVÄ 9. LAUANTAI
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Vapaa aamupäivä, jonka jälkeen lounas paikallisessa ravintolassa.
Kuljetus lentokentälle ja Turkish Airlinesin iltalento Helsinkiin 18:10.
PÄIVÄ 10. SUNNUNTAI
Saapuminen Helsinkiin klo 11:35.
Tarjouskyselyt: info@uniquetravel.fi