Viinimatka Loiren laakso
Matka alkaa nauttimalla henkeäsalpaavista maisemista matkalla kohti Loiren laaksoa, joka tunnetaan yhtenä maailman parhaista viinialueista. Alueen kauniit maalaismaisemat ja idylliset pikkukylät ovat omiaan rentouttamaan mieltä ja herättämään matkailijassa aidon ranskalaisen tunnelman.
Matkalla tutustutaan viinintuotantoon ja viinien valmistukseen Anjoun, joka tunnetaan erityisesti valkoviineistään, Vouvrayn, joka on erikoistunut kuohuviinien valmistukseen, ja Samurin alueeseen, joka on kuuluisa punaviineistään ja kuohuviineistään. Matkan varrella vieraillaan kauniissa keskiaikaisissa kylissä ja nautitaan lounaat paikallisissa
ravintoloissa.
Matka Loiren laaksoon on elämys kaikille aisteille. Se tarjoaa unohtumattoman matkan viinin, kulttuurin ja historiallisten nähtävyyksien maailmaan.
PÄIVÄ 1. KESKIVIIKKO
Saapuminen Pariisin lentoasemalle.
Tilauskuljetus Vouvrayn viinialueelle. Matkalla pysähdymme lounaalle Orleansin kaupunkiin l’Etagen tasokkaaseen ravintolaan. Lounaan jälkeen ajamme Marc Bredifin viinitilalle Vouvrayn kylään.
Vuonna 1980 paroni Patrick de Ladoucette otti soihdun todellisena viinin ystävänä. Hän juurrutti tälle sata vuotta vanhalle tilalle uuden elämän, säilyttäen sen korkean laadun ja perinteet.
Sen maahan 1000-luvulta lähtien kaivetut troglodyyttikellarit ovat alueen kauneimpia ja suurimpia. He säilyttävät kokoelmissaan erittäin harvinaisia viinejä, joiden vuosikerrat ulottuvat vuoteen 1874.
Savi-kalkkikiven ja piipitoisen maaperän, auringonpaisteen tai viiniköynnösten iän mukaan Maison Bredif viiniyttää kolmenlaisia viinejä: Classic Vouvray, Marc Bredif Nectar, joka korjataan erittäin hyvinä vuosina, Vigne Blanche joka on valmistettu tilan nimeä kantavista rypäleistä. Lajike on talon yksityistä omaisuutta ja se tuottaa loistavaa kuivaa valkoviiniä. Maison Bredif valmistaa myös Chinonissa puna- ja roseviinejä, kuten arvostettua cuvee Chinon
Reserve Privee sekä harvinaista Chinon Blanc.
Maistelun jälkeen matka jatkuu Angersin kylään jossa majoitutaan 4 tähden tasokkaaseen keskustahotelliin esim. Hotel du Mailiin.
Vapaa ilta.
PÄIVÄ 2. TORSTAI
Aamiaisen jälkeen tilauskuljetus läheiselle Domaine Moncourtin tilalle. Domaine Moncourt on vuonna 1994 perustettu perhetila, jonka tavoitteena on tuottaa monipuolista ja korkealaatuista viiniä. Perinteitä kunnioittaen ne ilmentävät intohimoisesti työskentelevän isän ja pojan arvoja ja sydäntä!
Tilaan tutustumisen ja viininmaistelun jälkeen syömme lounasta läheisessä la Renaissance ravintolassa.
Maistelun jälkeen paluu hotellille.
Vapaa ilta.
PÄIVÄ 3. PERJANTAI
Aamiainen hotellilla. Tilauskuljetus Angersin eteläpuolelle Domaine Mossen tilalle. Tilalla on viljelty viiniköynnöksiä luonnonmukaisesti vuodesta 1999 lähtien, viinit viiniytetään kellarissa minimaalisella interventiolla, käymiset ovat luonnollisia ja pitkäkypsytys tapahtuu tynnyreissä. Mossen perhe valmistaa pääasiassa valkoisia Chenin-viinejä, hienoja ja monimutkaisia näillä kauniilla liusketerroireilla. Tilan muut rypälelajikkeet, kuten Cot, Cabernet Franc, Grolleau gris, Grolleau noir ja Gamay, täydentävät noin viidentoista viinin valikoiman.
Vierailun jälkeen tutustuminen, lounas ja viininmaistelu upeassa Chateau Brissacin linnassa.
Ranskan korkein linna Brissac, jossa on 7 kerrosta ja 204 huonetta, ansaitsee lempinimensä Loiren laakson jättiläinen.
Vapaa ilta Angersissa.
PÄIVÄ 4. LAUANTAI
Aamiainen hotellilla. Tiulauskuljetus Samurin viinialueelle jossa tutustutaan Chateau Chaintresin tilaan ja maistellaan viinejä. Vuonna 1675 Oratorien-munkit istuttivat ensimmäiset viiniköynnökset Château de Chaintresin maahan. He valitsivat tämän terroirin alueen kaikkien joukosta: sen rikkauden ja laadun vuoksi. Haluaessaan suojella viinitarhaansa ja parantaa tämän terroirin mikroilmastoa he rakensivat alueella ainutlaatuisen clos-muurin (muuri ympärille kartanon).
Vuodesta 1938 lähtien de Tignyn perhe on jatkanut perinnettä kehittämällä jalostettuja viinejä. Elisabeth de Tigny Mourot, toimitusjohtaja, yhdistää perinteet ja nykyajan tarjotakseen laadukkaita viinejä. Olemme yksi ensimmäisistä integroidussa maataloudessa sertifioiduista nimikkeistä. Ympäristönsuojelun parantamiseksi 40–80-vuotiaat viiniköynnökset muunnetaan luomuviljelyyn. Viinimme ovat luomusertifioituja Ecocert France Labelin vuoden 2013
vuosikerroista alkaen ja sertifioitu biodynamiikka vuodesta 2020 vintage, Ecocert France.
Tilavierailun jälkeen kuljetus hotellille ja vapaa ilta.
Suosittelemme viettämään päätösillallista Reste au 51 ravintolassa.
PÄIVÄ 5. SUNNUNTAI
Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellilta. Tilauskuljetus pienelle Bourguelin viinialueelle. Tilavierailu ja viininmaistelu Chateau Miniere viinitilalla. Chateau de Minieren alkuperä juontaa juurensa 1400-luvulle. Se alkoi linnoitettuna tilana. Myöhemmin siitä tuli kartano, ennen kuin siitä tuli Chateau 1500-luvulla. Chateau laajennettiin, kun eversti du Soulier liittyi Espinayn perheeseen. Tämä perhe omisti myös Chateau d Ussen, joka ei ole kaukana Loiren toisella puolella.
Ranskalainen kirjailija Charles Perrault sai inspiraationsa Chateausta ja piti sitä mielessään kirjoittaessaan prinsessa ruususta.
Lounas tunnelmallisessa Le Moullin Bleau ravintolassa.
Lounaan jälkeen matka jatkuu Pariisin lentokentälle.
Matka sisältää:
- 4 yön majoituksen Angersin kylään sis. aamupalan
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitastingit
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Ohjelman mukaiset tasokkaat 3 ruokalajin ruokailut viineineen
Hinta: alk. 1050 euroa/hlö/2hh
(min. 6 hlöä ryhmässä, kysy hinta omalle ryhmällesi!)
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi