Viinimatka Sisilia
Sisilia on Italian suurin saari ja samalla yksi maan merkittävimmistä viinialueista. Saarella vallitseva aurinkoinen ilmasto, rikas maaperä ja monipuoliset viininviljelyalueet tarjoavat otolliset olosuhteet laadukkaiden viinien tuottamiseen.
Sisilian viinialue kattaa laajan kirjon viinityylejä ja rypälelajikkeita. Saarella viljellään niin valko- kuin punaviineihin soveltuvia rypäleitä, ja alueella käytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä lajikkeita.
Sisilian viinitiloilla on viime vuosikymmeninä panostettu yhä enemmän laadun parantamiseen ja modernien viininvalmistustekniikoiden käyttöön. Samalla on pyritty säilyttämään saaren ainutlaatuiset perinteet ja viininvalmistusmenetelmät. Esimerkiksi viinin kuivatus eli appassimento-menetelmä, jossa rypäleet kuivatetaan ennen puristamista, on yleinen käytäntö joissakin Sisilian viineissä.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Keskiviikko
Saapuminen Catanian lentoasemalle.
Tilauskuljetus kohti Vittorian aluetta lähelle Ragusaa.
Cerasuolo di Vittoria on yksi harvoista DOCG-luokitelluista viineistä Sisiliassa ja sillä on erityinen historiallinen merkitys. Cerasuolo di Vittoria -viinialueella tuotetaan pääasiassa punaviiniä, joka valmistetaan erityisistä rypälelajikkeista, kuten Nero d’Avola ja Frappato. Nämä lajikkeet antavat viinille erityisiä ominaisuuksia, kuten runsasta hedelmäisyyttä, mausteisuutta ja pehmeyttä.
Viinitilavierailu ja lounas Tenute Senian tilalla.
Vierailun jälkeen matka jatkuu Ragusan kaupunkiin.
Majoitus 4 tähden keskustahotellissa esim. Hotel De Stefano Palace
Vapaa ilta.
Ragusa on kaupunki, joka yhdistää historian, kulttuurin ja gastronomian ainutlaatuisella tavalla. Ragusa hurmaa vierailijat upeilla barokkityylisillä rakennuksillaan, kapeilla kujillaan ja viehättävillä aukioillaan. Paikallisessa keittiössä käytetään laadukkaita paikallisia raaka-aineita, kuten oliiviöljyä, tuoreita vihanneksia, juustoa ja äyriäisiä. Tunnettuja paikallisia ruokalajeja ovat esimerkiksi pasta alla Norma, jossa on munakoisoa, tomaattikastiketta ja ricottajuustoa, sekä arancini, herkulliset risottopallerot.
Päivä 2. Torstai
Aamiainen hotellilla.
Viinitilavierailu ja pikkupurtavaa Poggio di Bortolone.Poggio di Bortolone sijaitsee kauniilla maaseudulla ja se on erikoistunut paikallisten Sisilian rypälelajikkeiden viljelyyn ja viininvalmistukseen. Tilalla käytetään perinteisiä menetelmiä ja moderneja tekniikoita varmistaakseen viinien korkean laadun.
Kuljetus takaisin hotellille ja vapaata ilta.
Suosittelemme illallista Camuri ravintolassa. Voimme tarvittaessa tehdä pöytävarauksen puolestanne.
Päivä 3. Perjantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Matka jatkuu Cerasuolo di Vittorian viinialueelle, jossa päivän viinitilavierailuna tutustumme COS Vittorian viinitilaan. Viinitila on perustettu vuonna 1980, ja sen erikoisuutena ovat biodynaamiset viinit. COS on yksi alueen arvostetuimmista viinitiloista, ja sen viinejä myydään ympäri maailmaa.
Vierailun jälkeen matka jatkuu hotellille Syrakusaan.
Majoittuminen 4 tähden keskusta hotelliin.
Vapaa ilta.
Päivä 4. Lauantai
Aamiainen hotellilla.
Lähdemme Noton viinialueelle, jossa matkan viimeinen viinitilavierailu.
Noton viinialue sijaitsee Sisilian etelärannikolla, lähellä Noton kaupunkia. Alue tunnetaan erityisesti Nero d’Avola -rypäleestä, joka on Sisilian tunnetuimpia ja arvostetuimpia rypälelajikkeita. Noton alueella tuotetaan myös muita laadukkaita viinejä, kuten Cerasuolo di Vittoriaa ja Moscato di Notoa.
Noton viinialueen ilmasto on kuuma ja kuiva, ja maaperä on kalkkipitoista. Myös Noton alueen kukkulat ja kahden meren kohtaamisesta syntyvät tuulet luovat parhaat olosuhteet viiniköynnösten kasvulle ja mahtavien viinien syntymiselle. Näiden olosuhteiden ansiosta rypäleet kehittyvät hyvin ja tuottavat täyteläisiä ja intensiivisiä viinejä. Alueella on monia perinteisiä viinitiloja ja tiloja, jotka ovat erikoistuneet biodynaamiseen ja luonnonmukaiseen viljelyyn.
Vierailu Zisolan viinitilalla kevyen maistelulounaan kera.
Zisola viinitila sijaitsee Sisilian etelärannikolla, lähellä Notoa. Tila on perustettu vuonna 2000 ja sen omistaa tänä päivänä Mazzei-perhe, joka on yksi Italian vanhimmista viinitilojen omistajista. Zisolalla viljellään Nero d’Avola -rypälettä sekä muita lajikkeita, kuten Syrahia ja Grilloa.
Zisolan tila on erittäin moderni ja innovatiivinen, ja siellä käytetään uusinta tekniikkaa viinintuotannossa. Tilan tavoitteena on tuottaa korkealaatuisia viinejä, jotka heijastavat paikallisia maisemia ja perinteitä. Zisolan viinit ovat saaneet useita kansainvälisiä palkintoja ja ne ovat tunnettuja erityisesti Nero d’Avola -viineistään.
Kuljetus takaisin hotellille
Vapaa ilta.
Päivä 5. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Vapaa aamupäivä ja kuljetus lentokentälle.
Matka sisältää:
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Tasokkaat hotellit sis. aamiaisen
- 4 viinitilavierailua maisteluiden kera, opastettuna englanniksi
- 2 tasokasta lounasta viinitiloilla
Hinta: alk. 1090 euroa/hlö/2hh
(min. 6 hlöä ryhmässä, kysy hinta omalle ryhmällesi!)
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi