Viinimatka Sisilia
Sisilia on Italian suurin saari ja samalla yksi maan merkittävimmistä viinialueista. Saarella vallitseva aurinkoinen ilmasto, rikas maaperä ja monipuoliset viininviljelyalueet tarjoavat otolliset olosuhteet laadukkaiden viinien tuottamiseen.
Sisilian viinialue kattaa laajan kirjon viinityylejä ja rypälelajikkeita. Saarella viljellään niin valko- kuin punaviineihin soveltuvia rypäleitä, ja alueella käytetään sekä paikallisia että kansainvälisiä lajikkeita.
Sisilian viinitiloilla on viime vuosikymmeninä panostettu yhä enemmän laadun parantamiseen ja modernien viininvalmistustekniikoiden käyttöön. Samalla on pyritty säilyttämään saaren ainutlaatuiset perinteet ja viininvalmistusmenetelmät. Esimerkiksi viinin kuivatus eli appassimento-menetelmä, jossa rypäleet kuivatetaan ennen puristamista, on yleinen käytäntö joissakin Sisilian viineissä.
Matkaohjelma esimerkki:
Päivä 1. Keskiviikko
Saapuminen Catanian lentoasemalle.
Tilauskuljetus kohti Vittorian aluetta lähelle Ragusaa.
Cerasuolo di Vittoria on yksi harvoista DOCG-luokitelluista viineistä Sisiliassa ja sillä on erityinen historiallinen merkitys. Cerasuolo di Vittoria -viinialueella tuotetaan pääasiassa punaviiniä, joka valmistetaan erityisistä rypälelajikkeista, kuten Nero d’Avola ja Frappato. Nämä lajikkeet antavat viinille erityisiä ominaisuuksia, kuten runsasta hedelmäisyyttä, mausteisuutta ja pehmeyttä.
Viinitilavierailu ja lounas paikallisella viinitilalla.
Vierailun jälkeen matka jatkuu Ragusan kaupunkiin.
Majoitus 4 tähden keskustahotellissa.
Vapaa ilta.
Ragusa on kaupunki, joka yhdistää historian, kulttuurin ja gastronomian ainutlaatuisella tavalla. Ragusa hurmaa vierailijat upeilla barokkityylisillä rakennuksillaan, kapeilla kujillaan ja viehättävillä aukioillaan. Paikallisessa keittiössä käytetään laadukkaita paikallisia raaka-aineita, kuten oliiviöljyä, tuoreita vihanneksia, juustoa ja äyriäisiä. Tunnettuja paikallisia ruokalajeja ovat esimerkiksi pasta alla Norma, jossa on munakoisoa, tomaattikastiketta ja ricottajuustoa, sekä arancini, herkulliset risottopallerot.
Päivä 2. Torstai
Aamiainen hotellilla.
Viinitilavierailu ja pikkupurtavaa paikallisella viinitilalla. Kuljetus takaisin hotellille ja vapaata ilta.
Päivä 3. Perjantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Matka jatkuu Cerasuolo di Vittorian viinialueelle, jossa päivän viinitilavierailuna tutustumme paikalliseen viinitilaa. Vierailun jälkeen matka jatkuu hotellille Syrakusaan.
Majoittuminen 4 tähden keskusta hotelliin.
Vapaa ilta.
Päivä 4. Lauantai
Aamiainen hotellilla.
Lähdemme Noton viinialueelle, jossa matkan viimeinen viinitilavierailu.
Noton viinialue sijaitsee Sisilian etelärannikolla, lähellä Noton kaupunkia. Alue tunnetaan erityisesti Nero d’Avola -rypäleestä, joka on Sisilian tunnetuimpia ja arvostetuimpia rypälelajikkeita. Noton alueella tuotetaan myös muita laadukkaita viinejä, kuten Cerasuolo di Vittoriaa ja Moscato di Notoa.
Noton viinialueen ilmasto on kuuma ja kuiva, ja maaperä on kalkkipitoista. Myös Noton alueen kukkulat ja kahden meren kohtaamisesta syntyvät tuulet luovat parhaat olosuhteet viiniköynnösten kasvulle ja mahtavien viinien syntymiselle. Näiden olosuhteiden ansiosta rypäleet kehittyvät hyvin ja tuottavat täyteläisiä ja intensiivisiä viinejä. Alueella on monia perinteisiä viinitiloja ja tiloja, jotka ovat erikoistuneet biodynaamiseen ja luonnonmukaiseen viljelyyn.
Viinitilavierailu ja viinitasting.
Kuljetus takaisin hotellille
Vapaa ilta.
Päivä 5. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Vapaa aamupäivä ja kuljetus lentokentälle.
Kysy tarjous omalle seurueellesi: info@uniquetravel.fi
(min. 6 hlö ryhmä)