Viinimatka Rhonen laaksoon
Rhone-laakso Ranskan eteläosassa on kuin suoraan postikortista napattu maisema. Tämä upea alue tarjoaa silmänruokaa jokaiseen makuun, oli sitten kyse kauniista luonnosta, viiniviljelmistä tai kulttuurista.
Maisemat vaihtelevat Alppien vuoristoisista huipuista Provencen auringonpaisteeseen. Rhone-laakso tarjoaa upeat näkymät viinitarhoille, oliivilehdoille ja lumihuippuisille kukkuloille. Se on paikka, jossa luonto ja maisema luovat yhdessä todellisen taideteoksen.
Viininviljely on Rhonen laakson sydän. Pohjoinen laakso tunnetaan Syrah-rypäleen viljelystä ja huippuluokan viinialueistaan, kuten Côte-Rôtie ja Hermitage. Eteläinen laakso puolestaan tarjoaa punaviinejä, kuten Châteauneuf-du-Pape ja Gigondas.
Kulttuurisesti rikas alue on täynnä historiallisia kyliä ja kaupunkeja, kuten Avignon, joka toimi aikoinaan paavin asuinpaikkana. Rhonen laakso hemmottelee myös ruokailijoitaan perinteisillä provencelaisilla herkuillaan, oliiviöljyllään ja juustoillaan.
Lyon on Ranskan toiseksi suurin kaupunki, joka sijaitsee maan itäosassa Rhône-joen varrella. Se tunnetaan gastronomiastaan, historiallisista kohteistaan ja kukoistavasta kulttuurielämästään. Lyonissa yhdistyvät perinteinen ja moderni, ja se houkuttelee matkailijoita ruoan, taiteen ja arkkitehtuurin ystäville. Kaupunki on myös UNESCO:n maailmanperintökohde sen kauniiden
keskiaikaisten korttelien ansiosta.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Torstai
Matka alkaa Air Francen aamulennolla Pariisin kautta Marseilleen.
Tilauskuljetus kohti Avignonia.
Matkalla nautitaan lounas, oliiviöljy ja viinitasting Terre de Mistral viinitilalla, joka on erikoistunut tuottamaan herkullisia rosé viinejä.
Vierailemme Terre de Mistral tilalla joka tuottaa viinejä ja todella laadukkaita oliiviöljyjä Saint Victoire vuoren juurella Roussetin kylässä. Provence on tunnettu roseviinistään. Viinit ovat usein sekoitteita paikallisista lajikkeista kuten Grenache, Carignan, Cinsault ja Rolle. Tutustumme myös oliiviöljytuotantoon,eri oliivilajikkeisiin ja maistamme Provencen erinomaisia oliiviöljyä. Lounas tilan omassa ravintolassa.
Majoitus 4* viihtyisään keskustan hotelliin, Avignon Grand Hotel.
Vapaa ilta tutustua Avignoniin ihastuttavaan kaupunkiin.
Päivä 2. Perjantai
Aamiainen hotellilla.
Päivän aikana vieraillaan kahdella viinitilalla Etelä-Rhônen Gigondasin ja Châteauneuf – du- Papesin alueilla. Alueen viinit ovat olleet yksi Ranskan tunnetuimmista jo vuosisatojen ajan. Nämä sekoiteviinit ovat voimakkaita ja lämpimän mausteisia. Viinit yhdistetään edelleen historiaan jolloin paavit 1300-luvulla siirtyivät Avignoniin ja rakensivat kesäpalatsinsa Châteuneuf-du- Papeen. Täällä laatuluokitus viineillä on Ranskan ensimmäisiä ja tiukimpia.
Vierailu Domaine La Bouïssièren viinitilalla. Tila sijaitsee Dentelles de Montmirailin juurella ja tuottaa Gigondasin, Vacqueyrasin ja Beaumes de Venisen alueiden viinejä. Palstat sijaitsevat korkealla jyrkillä rinteillä ja säilyttävät siten miellyttävän hapokkuteensa muuten kuumassa ilmastossa. Tilan perusti vuonna 1960 Antonin Faravel, isänsä työtä jatkavat veljekset, viinitekijät Thierry ja Gilles Faravel.
Vierailun jälkeen tutustuminen läheisen Seguretin pittoreskiin ja pieneen kylään. Rhône-joen itäpuolella sijaitsevat pittoreskit kylät kuten Seguret, Beaume de Venise ja Gigondas joista Côte- du- Rhône on tunnettu. Kylien takana siintää upea 15 km pitkä Dentelles de Montmirail –vuoristo. Gigondas oli ensimmäinen kylä joka sai oman laatuluokituksen alueella, nykyään nämä viinit ovat hyvinkin arvostettuja.
Lounas Coteaux & Fourchettes tasokkaassa ravintolassa.
Lounaan jälkeen toinen viinitilavierailu Chateauneuf-du-Papen viinialueella Domaine Fontavin. Tämä laadukas perhetila tuottaa viiniä kahdeksan eri kunnan alueella. Hélèn Chouvet on jatkanut vanhempiensa tilaa, hänelle luonnonmukaisuus on elämäntapa. Tilan Châteauneuf-du-Pape viineissä käytetään paljon Grenache -lajiketta joka heidän mielestään sopeutuu alueen ilmastoon erittäin hyvin.
Illallinen paikallisessa ravintolassa Avignoninissa.
Päivä 3. Lauantai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen.
Vierailemme päivän aikana kahdella viinitilalla Pohjois-Rhônen alueella.
Hermitage
Tain L’Hermtage kaupuningin läheisyyteen ja Hermitage vuoren rinteille sijoittuvat tämän tunnetun jopa ikonisen viinialueen viininviljelykset, jo Rooman valtakunnan ajoilta. Hermitage viinit kuuluvat ehdottomasti Ranskan ” suuriin ” punaviineihin. Pinta-alaltaan pienen alueen maaperä on erittäin moniulotteinen. Alueen viineistä 85 % on punaviinejä.
Côte Rotie
Viinialue sijaitsee hiukan etelään Viennen kaupungista, Rhône-joen länsipuolella. Jyrkillä rinteillä sijaitsevin tarhojen työt tehdään käsin, eivätkä alueen viinit ole koskaan edullisia. Täällä hallitsee Syrah-lajike. Viinit ovat voimakkaita, tummia ja täyteläisiä. Niihin on lupa sekoittaa hieman vaaleaa Viognier – lajiketta niin halutessaan.
Ensimmäinen viinitilavierailu on suuren tuottajan luona: M. Chapoutier. Vierailemme tunnetulla M. Chapoutierin, edelleen perheen omistuksessa olevalla viinitilalla. Heillä on 160 h tarhoja jopa 34 h viljelyksiä kuuluisalla Hermitagella. Tilan arvoihin kuuluvat erilaisten palstojen ja maaperän huomioiminen, luonnonmukaisuus, jopa biodynaaminen viljely.
Vierailujen välissä nautimme lounasta Tain L´Hermitagessa Bistro Marius ravintolassa.
Lounaan jälkeen vierailu Valrhonan suklaamyymälässä. Suklaapuoti sijaitsee Cité du Chocolatin sydämessä, aivan kuten se oli 1950-luvulla.
Matka jatkuu n. 50 km arvostetulle perheomisteiselle viinitlalle: Domaine Pierre Gaillard Tämän perheomisteisen tilan tarhat sijaitsevat useammalla Pohjois-Rhônen alueella; Côte Rôtie, Saint-Joseph, Cornas, Condrieu, Crozes-Hermitage ja Saint-Péray. Tarhoja on yhteensä 25 h joista 20 h on Syrah-lajiketta, loput vaaleita Viognieria, Marsannea ja Roussannea.
Majoitus Lyonin keskustaan Grand Hôtel Des Terreaux
Vapaa ilta Lyonissa, suosittelemme illallista vanhassa idyllisessä kaupungissa jossain perinteisistä bouchon ravintoloista.
Päivä 4. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen
Vapaata aikaa kierrellä Lyonissa Saint-Antoine Célestins sunnuntai markkinoilla ja ostaa herkkuja paikallisia herkkuja kotiin vietäväksi.
Tilauskuljetus Lyonin lentokentälle ja Air Francen paluulento Helsinkiin.
Matka sisältää:
- Air Francen lennot: Helsinki –Marseille – Lyon – Helsinki
- 2 yön majoituksen Avignonissa sis. aamupalan
- 1 yön majoitus Lyonissa sis. aamupalan
- Matkaohjelman mukaiset viinitilavierailut ja tasokkaat viinitastingit
- Tilauskuljetukset ohjelman mukaisesti
- Ohjelman mukaiset tasokkaat 3 ruokalajin ruokailut viineineen
- Matkanjohtajana viiniasiantuntija Virpi Sorvisto
Lennot:
MENO 16.5.
AF1177 6.40-08:55 Helsinki-Pariisi
AF7334 11:30-12:55 Pariisi-Marseille
PALUU 19.5.
14.05- 15.15 Lyon-Pariisi
19:20-23:20 Pariisi-Helsinki
Mahdollisuus palata myös maanantaina 20.5. klo 14:05 lähtevällä lennolla. Lisähinta 1 yön majoituksesta. Kysythän tästä lisää!
Hinta: 1855 eur/hlö 2hh tai 2055 eur/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi