Priorat & Penedes
Tämä viini- ja ruokamatka tutustuttaa sinut Katalonian alueen ekologiseen viinituotantoon ja ruokakulttuuriin. Katalonia on alueena ihanteellinen viininystävälle, sillä lähietäisyydellä sijaitsevat maailmankuulut Penedesin ja Prioratin viinialueet. Matkalla tutustut sekä historialliseen Tarragonaan että moderniin ja eläväiseen Barcelonaan. Arvostettujen viinitilojen mielenkiintoiset ja tavanomaisesta poikkevavat viinitilaesittelyt erikoisasiantuntijoiden kanssa kruunavat matkan.
Penedés
Kataloniassa sijaitsevaa Penedésin aluetta pidetään Espanjan nykyaikaisen viininviljelyn kehtona. Alueella on viinintuottajia, jotka ovat pitkäjänteisesti keskittyneet viininviljelyn sekä -valmistuksen tekniseen kehittämiseen. Viime vuosina on syntynyt pienehköjä viinitiloja, jotka ovat saaneet aikaan persoonallisia ja korkealaatuisia viinejä. Monet tilat pyrkivät käyttämään mahdollisimman ekologisia tuotantomenetelmiä.
Priorat
Priorat viinialuetta kutsutaan Espanjan viininviljelyn kulttialueeksi. Se on vuoristoinen, hieman karu alue noin 30 km Välimeren rannikolta. Prioratin salaisuus löytyy maaperästä eli “llicorellasta”. Llicorella on hajoavanhaurasta liuskekiveä, jonka väleihin viiniköynnöksen juuret tunkeutuvat hyvin syvälle etsiessään vettä ja ravinteita. Llicorella maaperän mineraaliset aromit ovatkin hyvin esillä Prioratin viineissä. Maaperä yhdistettynä vuoristokasvatukseen 200-800 metrin korkeudella, tuovat Prioratin viineihin omaperäisen, hyvin syvän, kompleksin ja juurevan tyylinsä.