Viini-tryffelimatka Piemonteen
Lähde ainutlaatuiselle viini- ja herkuttelumatkalle Pohjois-Italian helmeen, Piemonteen, keskelle ylväitä viinikukkuloita ja arvostettuja viinialueita. Maukasta ja puhtaista raaka-aineista tehtyä aitoa lähiruokaa nautitaan rauhassa ajan kanssa hyvässä seurassa alueen tunnettujen viinien kera.
Matkalla päästään kuulemaan upeista Barolon viineistä Riikka Sukulan opeissa ja herkuttelemaan Jyrki Sukulan seurassa
tasting menu, upeiden viinien kera. Matkan aikana vieraillaan huippuviinitiloilla ja maistellaan eri tilojen arvostettuja viinejä. Matkalla tutustutaan myös pariin luomumaatilaan, joissa toisesta valmistetaan juustoja ja toisessa hasselpähkinöitä.
Albassa päästään kokemaan vuosittaiset tryffelifestivaalit ja tekemään herkullisia tuliaisostoksia. Viimeisenä päivänä vieraillaan kauniissa Torinon kaupungissa, jossa tutustutaan gourmet kauppahalli Eatelyyn.
Majoittuminen ihastuttavaan luksushotelliin Relais Villa D´Ameliaan.
Matkanjohtajana Virpi Sorvisto.
Huom! Matkalle 1 paikka jäljellä!
Matkaohjelma:
Päivä 1. Torstai
Aamulento Milanoon Finnairin suoralla lennolla (07:50-09:55h).
Matka jatkuu tilauskuljetuksella Piemonten maaseudulle viiniviljelmien keskelle, Serralunga d’Albaan Barolo-viinien tuotantoalueelle, jossa jo Italiassakin ”cuoco pazzona” eli hulluna kokkina tunnettu Jyrki Sukula pitää viinitilaansa vaimonsa Riikan kanssa. Kuulemme heidän viinituotannostaan ja -vuodestaan ja nautimme tasting-lounaan alueen herkuista samalla kun maistelemme erinomaisia viinejä. https://www.sukula.com/
Vierailun jälkeen jatkamme matkaa Alban lähelle ja majoitumme viinilehtojen ympäröimään tyylikkääseen Relais Villa D´Ameliaan. Vapaata aikaa nauttia hotellin Spa:sta.
Illalla juustoa ja viiniä perheomisteisellä juustotilalla Cascina Pistone.
Päivä 2. Perjantai
Aamiaisen jälkeen lähtö tilauskuljetuksella tutustumaan Barolon viinialueelle.
Barolon arvostetun viinialueen maisema on upea, ja se on täynnä kumpuilevia viiniviljelmiä. Ilmasto on mannermainen, ja korkeuserot alueella vaikuttavat viinien monimuotoiseen luonteeseen. Sateet ja lämpötilavaihtelut luovat optimaaliset olosuhteet Nebbiolo-rypäleiden kypsymiselle, mikä antaa viineille niiden tunnusomaisen voimakkaan rakenteen ja hienostuneen monimuotoisuuden. Barolo-viinit ovat tunnettuja syvistä, rubiininpunaisista väreistään ja moninaisista aromiprofiileistaan. Nuorena ne voivat olla voimakkaita ja tanniinisia, mutta iän myötä ne kehittyvät hienostuneemmiksi, tarjoten vaikuttavan yhdistelmän esimerkiksi kirsikkaa, lakritsia, ruusun terälehtiä, mausteita ja metsäisiä sävyjä.
Baroloa pidetään usein ”viinien kuninkaana” sen tyylin ja ikääntymispotentiaalin vuoksi. Viinit vaativat usein kypsytystä ennen kuin ne saavuttavat huippunsa, mutta kun ne ovat saavuttaneet sen, ne tarjoavat unohtumattomia makuelämyksiä. Barolo-viinejä arvostetaan erityisesti hienostuneisuudestaan, tasapainostaan ja kyvystään parantua vuosien varrella.
Vierailu Podere Gianni Gagliardo viinitilalla.
Kevyt lounas La Cantinetta di Barolo
Vapaata aikaa Barolon kylässä, jossa voi käydä vaikka Enoteca Regionale di Barolossa maistelemassa viinejä.
Päivän toinen viinitilavierailu on Damilano Azienda Agricola tilalla.
Paluu hotellille. Illan suussa kuljetus läheiselle Cascina Barroero maatilalle, jossa tuotetaan luonnonmukaisesti Piemontelle tyypillisiä hasselpähkinöitä. Heillä on tilalla hevosia, lampaita, kanoja ja sikoja jotka saavat vapaasti kulkea hasselpähkinälehdoissa. Vierailun päätteeksi hasselpähkinäillallinen.
P´aluukuljetus hotellille illallisen jälkeen.
Päivä 3. Lauantai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme viinitilavierailulle tutustuen Barbaresco-viineihin Alban kaupungin itäpuolella.
Barbaresco on yleensä hieman kevyempi ja nopeammin kypsyvä kuin Barolo. Se tunnetaan hienostuneesta aromiprofiilistaan, joka sisältää kirsikkaa, luumua, ruusua, mausteita ja tanniineja. Viini voi olla erittäin tanniininen nuorena, mutta ne pehmenevät samettimaisiksi viinin vanhetessa.
Barbaresco-viineillä on DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) -luokitus, mikä tarkoittaa, että ne noudattavat tiukkoja sääntöjä tuotannossaan, mukaan lukien rypäleiden alkuperä ja kypsytyksen kesto.
Viinitilavierailu Pelissero Az. Agr. Vitivinicola
Kuljetus Albaan tryffelifestivaaleille, jossa vapaata aikaa kierrellä ja maistella herkkuja.
Vapaata aikaa lounastaa Albassa.
Paluu hotellille iltapäivällä.
Matkan päätösillallinen hotellin tasokkaassa ravintolassa, sis. 6 ruokalajin illallisen viineineen.
Päivä 4. Sunnuntai
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen hotellista.
Lähtö Torinoon ja vapaata aikaa tutustua mielenkiintoiseen Eately Lingottoon, jossa jokainen voi tutustua Italian herkkuihin sekä maistella eri annoksia hyvien viinien kera. Slow food-piireistä tuttu liikemies Oscar Farinetti muutti vuonna 2007 vanhan torinolaisen vermuttitehtaan kauppa-halliksi, ravintolakompleksiksi, viinikellariksi, leipomoksi, kahvilaksi sekä supermarketiksi, ja antoi tälle kokonaisuudelle nimeksi Eataly.
Lounas Torinon keskustassa perinteikkäässä ravintolassa. Torinossa myös vapaata aikaa tehdä pieni kierros keskustassa.
lltapäivällä kuljetus Milanon lentoasemalle. Finnairin suora lento Helsinkiin (19:00-22:55h).
Matka sisältää:
- Lennot: Helsinki – Milano – Helsinki
- 3 yön majoituksen 5* Relais Villa D´Amelia hotellissa sis. aamiainen
- Matkaohjelman mukaiset erittäin tasokkaat viinitilavierailut ja viinitastingit
- Vierailu Sukulan viinitilalla jossa Jyrkin ja Riikan valmistama ja isännöimä tasting lounas ja vuosikertaviinien maistelu
- 6 ruokalajin tasting illallinen hotellin tasokkaassa ravintolassa hyvien viinien kera viimeisenä iltana
- Vierailu juustotilalla, jossa juustotasting
- Vierailu hasselpähkinätilalla, jossa illallinen
- Pääsylippu Alban tryffelifestivaaleille
- Matkanjohtajana Virpi Sorvisto
Hinta: 2295€/hlö 2hh tai 2495€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi