Viinimatka Pohjois-Italiaan 9.-13.4.2025
Tervetuloa unohtumattomalle viinimatkalle Pohjois-Italiaan! Luvassa on ainutlaatuinen seikkailu läpi neljän huippuluokan viinialueen Venetossa: Prosecco, Soave, Valpolicella ja Lugana. Matkan aikana hemmottelemme makuaistejasi vierailuilla paikallisilla viinitiloilla ja maistelemme alueen parhaita viinejä. Herkuttelemme perinteisissä italialaisissa ravintoloissa.
Nautimme upeista maisemista, joita tarjoavat niin vuoristo, proseccon viinikukkulat, Gardajärven maisema, Soaven sekä Bassano del Grappan keskiaikaset kylät sekä upea Veronan kaupunki. Majoitumme Proseccon viinikukkuloille Coneglioneen sekä Veronan viehättävään kaupunkiin. Matkanjohtajana suomalainen maailmanmatkaaja Johanna Dalez.
Päivä 1. keskiviikko
Finnairin aamulento Helsingistä Venetsiaan. (07:05-09:05)
Tilauskuljetus lentokentältä kohti Coneglianoa
Viinitilavierailu ja viinitasting Borgo Antico – Azienda Agricola
Lounas nautitaan läheisessä ravintolassa.
Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Coneglionen kaupunkia, jossa majoitus historialliseen keskustahotelliin Canon d’Oro Coneglionessa.
Kaupunki sijaitsee lähellä Alppien vuoristoa ja Veneton tasankoa, tarjoten upeita maisemia. Historiallisesti Conegliano on tunnettu jo roomalaisten ajoilta lähtien, ja se on kehittynyt tärkeäksi kulttuurikeskukseksi.
Coneglianossa on runsaasti viihtyisiä viinibaareja ja laadukkaita ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia makuelämyksiä. Monet näistä paikoista keskittyvät alueen tunnetun Prosecco-viinin tarjoiluun ja paikallisten ruokaperinteiden esittelyyn. Ravintoloiden valikoima vaihtelee rennoista trattorioista, jotka tarjoavat perinteisiä pastoja ja paikallisia antipastoja, aina hienostuneempiin ruokailukokemuksiin, jotka yhdistävät alueen parhaita raaka-aineita ja modernia keittiötaitoa.
Vapaa ilta.
Päivä 2. torstai
Aamiainen hotellilla & uloskirjautuminen.
Viinitilavierailu ja viinitasting La Tordera Prosecco
Lounas Bassano del Grappan kylässä
Lounaan jälkeen vapaata aikaa kierrellä kylässä. Kylä sijaitsee Brentan joen varrella ja tunnetaan erityisesti kauniista maisemistaan, rikkaasta historiastaan sekä perinteisen italialaisen grappa-viinan kotina.
Vapaan kiertelyn jälkeen tilauskuljetus Veronan keskustaan hotellille Hotel Relais Empire Verona
Veronan kaupungin keskusta on Unescon maailmanperintökohde, ja sen tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluu antiikin roomalainen Veronan amfiteatteri, Arena, jossa järjestetään edelleen oopperaesityksiä. Toinen suosittu kohde on Julian parveke, joka liittyy William Shakespearen klassikkoon ”Romeo ja Julia”. Piazza delle Erbe on eläväinen aukio, joka on täynnä kahviloita ja markkinakojuja, ja Castelvecchio-linna sekä sen museo tarjoavat upean katsauksen Veronan historiaan.
Ruoka Veronassa on tyypillisesti venetsialaisen ja pohjoisitalialaisen keittiön herkullinen yhdistelmä. Paikallisia erikoisuuksia ovat muun muassa risotto all’Amarone, joka valmistetaan alueen kuuluisasta Amarone-viinistä. Veronan läheisyydessä sijaitseva Valpolicella on yksi Italian merkittävimmistä viinialueista, ja kaupungin lukuisat osteriat ja viinibaarit tarjoavat mahdollisuuden nauttia alueiden viineistä, kuten Amarone ja Valpolicella Ripasso. Veronassa on myös monia enotecoja, joissa voit maistella alueen hienoja viinejä rentouttavassa ja viihtyisässä ympäristössä.
Vapaa ilta.
Päivä 3. perjantai
Aamiainen hotellilla.
Tilauskuljetus kohti Soaven viinialuetta.
Viinitilavierailu ja viinitasting Borgo Rocca Sveva
Lounas paikallisessa ravintolassa Soavessa.
Lounaan jälkeen vapaata aikaa tutustua kylään.
Soaven kylä on säilyttänyt keskiaikaisen tunnelmansa, ja sen kapeat mukulakivikadut, kiviset rakennukset ja kaupunginmuurit vievät kävijät ajassa taaksepäin. Kylän ylle kohoaa vaikuttava Castello di Soave, 900-luvulla rakennettu linnoitus, joka on yksi parhaiten säilyneitä esimerkkejä keskiaikaisista linnoituksista Venetossa. Linna sijaitsee korkealla kukkulalla, ja sen muurien sisältä avautuvat upeat näkymät ympäröiville viiniviljelmille ja laaksoihin. Linnaan pääsee vierailemaan, ja se tarjoaa mielenkiintoisen katsauksen Soaven historiaan.
Tilauskuljetus takaisin Veronaan.
Päivä 4. lauantai
Aamiainen hotellilla.
Matka Valpolicellan alueelle maistelemaan Amarone viinejä.
Viinitilavierailu ja viinitasting Cantina Fratelli Vogadori – Amarone Valpolicella Winery
Lounas paikallisessa ravintolassa.
Alue tunnetaan erityisesti punaviineistään, joista kuuluisin on Amarone della Valpolicella. Valpolicellan viinialue sijaitsee Adige-joen laaksossa ja sen ympäristössä, tarjoten upeita maisemia viinitarhoineen ja kukkulamaisemineen.
Viinialueella viljellään useita rypälelajikkeita, mutta tärkeimmät ovat Corvina Veronese, Rondinella ja Molinara. Näistä rypäleistä valmistetaan erityisesti kuuluisa Amarone, joka on täyteläinen, vahva ja monimutkainen viini, joka tunnetaan kuivasta ja voimakkaasta mausta, sekä Ripasso ja Valpolicella Classico.
Paluukuljetus hotellille Veronaan.
Matkan päätös illallinen La Piazzetta Osteria Enoteca
Päivä 5. sunnuntai
Aamiainen hotellilla & uloskirjautuminen.
Vapaata aikaa Garda järven rannalla Sirmionen kaupungissa.
Viinitilavierailu, tasting ja lounas Cascina Maddalenan viinitilalla.
Kuljetus kohti Milanon lentokenttää.
Finnairin iltalento Helsinkiin. (19:05-23:05)
Matka sisältää:
- Finnairin suorat lennot Helsinki-Venetsia-Milano-Helsinki sis. 23kg ruumalaukun
- Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset
- 1 yön majoituksen Coneglionen kaupungissa sis. aamiaisen
- 3 yön majoituksen Veronan kaupungissa sis. aamiaisen
- Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen
- Vierailut viinitiloilla maisteluiden kera
- Matkanjohtajana suomalais-ranskalainen Johanna Dalez
Lennot:
Finnair: Helsinki-Venetsia 07:05-09:05
Finnair: Milano-Helsinki 19:05-23:05
Hinta: 1890€/hlö/2hh tai 2195€/hlö/1hh
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi