Saunamiehen viiniviikonloppu Bordeauxiin 3.-6.10.2024
Tervetuloa unohtumattomalle matkalle Ranskaan Bordeaux’n viinialueelle! Luvassa on matka täynnä makuelämyksiä, upeita maisemia ja ainutlaatuisia viinejä.
Matkalla tutustutaan alueen parhaisiin viinitiloihin, kuten legendaarisiin Château Carsiin, Château Beynatiin, Château Lynch Bagesiin ja Chateau Loudenneen. Näillä tiloilla pääset kurkistamaan viininvalmistuksen saloihin ja maistelemaan loistavia viinejä.
Herkullisten lounaiden ja gourmet-illallisen lisäksi ohjelmassa on kokkauskurssi sekä rento ilta viinibaarissa.
Majoitus on huippuluokkaa kauniissa spa-hotellissa Fage Maison Des Vines sekä Bordeauxin keskustan sykkeessä sijaitsevassa Hotel de Sezessä, joten voit odottaa ylellistä ja mukavaa oleskelua jokaisena hetkenä matkallasi.
Matkaohjelma:
Päivä 1. Torstai 3.10. Rions
Aamu lento kohti Bordeauxia Pariisin kautta. Tilauskuljetus kohti Rionsia.
Viinitilavierailu, 3 ruokalajin lounas ja 6 viininmaistelu suomalaisella Château Carsin viinitila oppaana viinitekijä Nea Berglund. Tila sijaitsee kauniilla maaseudulla ja tarjoaa ihanteelliset olosuhteet viininviljelylle. Château Carsinilla on pitkät perinteet viininvalmistuksessa ja se onkin tunnettu korkealaatuisista viineistään.
Vierailun jälkeen matka jatkuu Fage Maison Des Vines hotellille, jossa majoittuminen, kokkauskurssi ja illallinen
Päivä 2. Perjantai 4.10. St. Emilion
Aamiainen hotellilla, pyöräretki viiniköynnösten katveessa (säävaraus)
Kuljetus hotellilta Saint Emilionin kylään, jossa nautitaan lounas elegantissa Restaurant du Grand Barrail linnaravintolassa.Grand Barrailin ravintola tarjoaa herkullisia ranskalaisia gourmet-ruokia, jotka on valmistettu tuoreista ja laadukkaista paikallisista raaka-aineista.
Lounaan jälkeen vapaata aikaa tutustua hurmaavaan Saint Émilionin kylään. Kylässä on lukuisia viinikauppoja, ravintoloita ja viinibaareja, joissa voit maistella alueen herkullisia viinejä ja nauttia paikallisista herkuista.
Iltapäivällä viinitilavierailu ja tasting Château Beynat viinitilalla.Château Beynatin viinit ovat tunnettuja laadustaan ja monipuolisista makuprofiileistaan. Viinitilan tarjonnassa voi olla useita eri viinilinjoja ja -tyylejä, jotka vaihtelevat kevyistä ja raikkaita viineistä aina täyteläisiin ja monimutkaisiin makuihin. Tyypillisesti tilan viinejä valmistetaan Bordeaux’n alueen klassisista rypälelajikkeista, kuten Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc ja Malbec.
Kuljetus Bordeauxiin ja majoittuminen Hotel se Sezeen, kaupungin keskustassa.
Vapaa ilta Bordeauxissa.
Bordeaux on maailmankuulu viinibaareistaan, jotka tarjoavat ainutlaatuisen mahdollisuuden maistella alueen arvostettuja viinejä. Kaupunki on myös rikas kulttuurikohteiden suhteen, tarjoten monipuolisia nähtävyyksiä. Bordeaux’n gastronominen tarjonta on vaikuttava, ja kaupungissa on lukuisia ravintoloita, jotka tarjoavat herkullisia paikallisia ruokia ja viinejä.
Päivä 3. Lauantai 5.10. Medoc
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen tilauskuljetus kohti Médocin viinialuetta.
Viinitilavierailu ja tasting Château Lynch Bagesin viinitilalla. Château Lynch Bages on arvostettu viinitila Pauillacin kunnassa Médocin alueella, joka on tunnettu erityisesti laadukkaista punaviineistään. Tila on perustettu 1700-luvulla ja se on saavuttanut mainetta huippuluokan viineistään, erityisesti Grand Cru Classé -statuksensa ansiosta. Château Lynch Bages on tunnettu elegantista ja moniulotteisesta viinistään, joka heijastaa alueen ainutlaatuista terroiria ja perinteitä.
Lounas nautitaan Cafe Lavinal ravintolassa.
Iltapäivällä viinitilavierailu ja tasting Chateau Loudenne viinitilalla. Château Loudennen viineille on ominaista täyteläinen maku, runsaat hedelmäiset aromit ja hienostuneet tanniinit. Ne ovat elegantteja ja tasapainoisia viinejä, jotka ovat saavuttaneet arvostusta sekä Bordeaux’n alueella että kansainvälisesti.
Paluukuljetus takaisin Bordeauxiin.
Rento ilta maistellen viiniä ja pikkupurtavaa Le Métropolitain viinibaarissa. (omakustanteinen)
Päivä 4. Sunnuntai 6.10. Osteriviljelmät
Aamiainen hotellilla ja uloskirjautuminen. Lähtö hotellilta rannikolle Gujan Mestras’iin, Atlantin rannalle. Osteriviljely on ollut Gujan-Mestraksen merkittävä elinkeino jo vuosisatojen ajan, ja kaupunki onkin Ranskan johtava osterintuottaja. Laguunin suolainen vesi tarjoaa ihanteelliset olosuhteet osterien kasvulle. Vapaata aikaa rantakadulla ihastella maisemia ja osteriviljelmiä ennen lounasta.
Osteri lounas Escalumade Restaurant (omakustanteinen)
Kuljetus lentokentälle, josta lento kohti Helsinkiä Amsterdamin kautta.
Matka sisältää:
- Lennot Helsinki-Bordeaux-Helsinki
- Ohjelman mukaiset tilauskuljetukset
- 1 yön majoituksen Fage Maison Des Vines hotelliin sis. aamiaisen
- 2 yön majoituksen Hotel se Sezeen hotelliin sis. aamiaisen
- Tasokkaat ruokailut ravintoloissa ohjelman mukaisesti viineineen
- Vierailut viinitiloilla maisteluiden kera
- Matkalla mukana Saunamies Samuli Makkonen!
Hinta: 1.550 eur/hlö (2hh) tai 1.890 eur/hlö (1hh)
Pidätämme oikeuden pieniin ohjelmamuutoksiin.
Lisätiedot ja varaukset: info@uniquetravel.fi